(VIDEO) Coronavirus: „Vă rugăm să învățați din greșelile făcute de Wuhan!”

Orașul chinez Wuhan, de unde a apărut pandemia de coronavirus, s-a redeschis, după 11 săptămâni de carantină, pe măsură ce infecțiile și decesele au scăzut.

Odată ieșiți din case, rezidenții împărtășesc lecțiile pe care le-au învățat în lupta cu COVID-19 și oferă cuvinte încurajatoare tuturor celor care cred că nu mai există scăpare.

Greșeli din Wuhan, din care avem ce învăța

„Sper ca oamenii să învețe de la Wuhan o lecție, pentru a nu se repeta greșelile de aici. Privind la acele câteva luni de carantină, a fost o perioadă importantă în viețile noastre. Amintirile sunt prețioase și, în același timp, îngrozitoare”, a dezvăluit o femeie pentru BBC.

„În loc să descriu carantina totală ca un sacrificiu, prefer să spun că orașul a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a învinge pandemia. Toți cei care au stat acasă au contribuit la această luptă”, spune altcineva.

„Wuhan a fost atât de mult timp închis…la început, am fost nepăsătoare, nu am crezut că închiderea orașului era necesară. Însă, cu timpul, am devenit atât de înspăimântată, încât nu puteam să dorm nopțile.

Medicii și asistentele au fost nevoite să implore ajutor, prin intermediul online-ului. Pacienții se plângeau că nu au paturi și că nu poți fi tratați corespunzător. Treptat, au început să vină ajutoare medicale din alte țări. Iar numărul de noi cazuri de îmbolnăviri a început să scadă”, sunt declarațiile unei locuitoare din Wuhan.

Care au fost momentele memorabile?

„Am reușit să cumpărăm făină și carne de la vecini, așa că am început să facem găluște. Tata a făcut găluște doar de două ori în 30 de ani, ultima dată a fost când eram eu la grădiniță”.

„Prietenul meu a făcut un efort uriaș pentru a celebra Ziua îndrăgostiților și ziua mea de naștere, pe perioada pandemiei de coronavirus. Mi-a luat flori și tort. A mers chiar și la magazin, de unde a cumpărat vită, pe care a și gătit-o.”

„Familia mea este musulmană, ne-a fost foarte greu să găsim mâncare tradițională, în pandemie. Într-un final, am reușit să ne cumpărăm ceva mâncare, livrată de un prieten musulman.”, sunt mărturiile unor oameni care au fost nevoiți să supraviețuiască în pandemie.

Ce trebuie să facem pe perioada pandemiei?

„Sunați-vă des familia, mai ales dacă locuiește în zone neafectate de coronavirus. Va fi îngrijorată, de aceea este bine să știe de tine. Iar cu partenerul de viață comunicați mult. Sunt foarte rare momentele în care un cuplu trebuie să locuiască 24 din 24 sub același acoperiș”. site news

Lasă un răspuns