(VIDEO) Controversă majoră după filmarea virală cu un utilaj de deszăpezire ce aruncă zăpada de pe un sens pe altul al Autostrăzii A2

Un clip video filmat dintr-o mașină și care arată cum un utilaj de deszăpezire aruncă zăpada de pe un sens pe altul al Autostrăzii Soarelui A2 a fost postat pe Facebook. Înregistrarea a devenit virală în ultimele zile. Totuși, Compania de Drumuri a reacționat și a explicat ce se întâmplă în realitate în imagini și de ce nu este greșită manevra surprinsă pe video.

Deszăpezim românește…PS: luptăm pentru construirea de autostrăzi în România. Și tu ne poți susține cu un like!

Publicată de Autostrada Sudului pe Sâmbătă, 8 februarie 2020

Astfel, potrivit CNAIR, tronsonul de autostradă ce apare în filmare era la momentul respectiv închis circulației publice. Astfel, șoferii – printre care și cel care a filmat – nu aveau ce să caute în acel moment acolo.

Citește și cum a pierdut din pix statul român un hectar din pădurea Băneasa.

Mai mult, Compania precizează că utilajul de deszăpezire arunca zăpada de pe un sens pe celălalt pentru că normele de deszăpezire spun că atunci când este vânt, „zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului.”

Reacție virală pe facebook, românii fac haz de necaz

Imaginile surprinse de o cameră de bord şi postate pe Facebook în care se vede cum utilajul de deszăpezire aruncă omătul de pe un sens pe altul al drumului au devenit virale. Deszăpezim româneşte…”, scrie autorul postării. Iar în imagini se vede cum o maşină care circulă pe un sens al drumului este acoperită de zăpada pe care o freză o aruncă de pe celălalt sens de mers.

Postarea a fost distribuită de mii de oameni şi a adunat sute de comentarii. Unii dintre internauţi fac haz de necaz, alţii sunt revoltaţi. „Procedează corect. Zăpada se aruncă pe direcția vântului. Pe sensul ăsta mai vine o freză și o aruncă mai departe”, scrie un internaut. „Numai la noi se poate întâmpla aşa la cât creier au….”, comentează o altă persoană.

Vezi și cum se deszăpezește o autostradă ca la carte, imagini spectaculoase.

„Ăia dezăpezesc aşa până la vară, mută zăpadă dintr-un sens în altul… vin și ăia cu ştirile să zică vai ce zăpezi… e jale mai închid și drumul…. și îi aşa România noastră doar am ajuns ţara bananieră… cu pensii speciale…. cu rahaţii angajați la stat….”, scrie alt internaut. Autorul imaginilor susține că acestea au fost făcute pe Autostrada Sudului. site news

Lasă un răspuns