(VIDEO) Condiții sub orice critică la un centru de carantină din România

Condiții sub orice critică la un centru de carantină din România. Un centru de carantină din Satu Mare era pur și simplu nelocuibil, a dezvăluit un român venit din Italia.

Condiții mizerabile la centrul de carantină

Nu există căldură, nici apă caldă, pe jos sunt gândaci, iar geamurile sunt sparte. Bărbatul din Satu Mare a postat un video șocant cu condițiile cazare.

Pe deasupra, autoritățile nu le-au adus nici mâncare celor 16 persoane cazate într-o cabană din pădure. După ce bărbatul și-a spus oful pe Facebook, toate persoanele aflate în carantină au fost mutate în altă locație, în jurul prânzului.

„Situația de aici este tragică.”

După ce au stat în PTF Petea de la ora 12.00 și până la ora 19.00 – potrivit bărbatului –, aceștia au preferat să doarmă în mașină, arată publicația Presa SM.

„Situația de aici este tragică. Fără încălzire, fără apă caldă, am trăit toți în mașină. Suntem 16 persoane. Suntem fără mâncare, fără un doctor, deci noi și pădurea! O mizerie de nedescris! Oameni care au făcut 1.500 – 2.000 de kilometri, deci autoritățile sunt nule. Carantină înseamnă să nu avem legătură unul cu altul, dar ne-au luat 16 persoane și ne-au pus într-o cabană, asta e carantina! Dacă eu aș avea virus, ceilalți 15 oameni care sunt cu mine în două zile îi virusez pe toți! Oamenii aceia nu au nicio vină! Ar trebui să fim toți separați, cu măști, cu mănuși! Acesta nu este un centru de carantină. Ci un centru de virusare!”, a spus bărbatul într-un video postat pe Facebook.

O altă femeie aflată în centrul de carantină a povestit că sunt cazate 5 persoane într-o cameră cu doar 4 paturi, iar unul dintre sinistrați doarme în mașină. În plus, mâncarea adusă este proastă și nu au avut nici măcar pâine.

Mâncarea este proastă „


„Mâncarea este proastă. Dar nu ne plângem, că nu ne așteptăm la condiții de restaurant. Dar totuși să nu primim nici pâine? De săpun, șampon, lucruri de igienă nici nu se poate pune problem. Nu avem nici spirt să dezinfectăm, cu atât mai puțin dezinfectant. Mai înainte a venit o doamna doctor sa vadă ce se întâmplă. Ea nu are nici o vină, a rămas fără cuvinte. Când a văzut condițiile a mers din banii ei sa ne cumpere apa și pâine”, a spus doamna Arabela, care se află de miercuri noaptea în carantină.

După ce sesizările oamenilor au devenit publice, joi în jurul orei 13 aceștia au fost relocați în alt centru de carantină, arată sursa citată. site news

Lasă un răspuns