sursa: Google

VIDEO Colonie de lilieci, ridicată de către veterinari dintr-un apartament din Pipera

Descoperire inedită. 52 de lilieci au fost salvați dintr-un apartament din Pipera. Colonia de zburătoare se adăpostea în spatele unui aparat de aer condiționat. Deoarece sunt specii protejate, liliecii au fost duși în Parcul Natural Comana. (vezi video!!!)

„Am fost chemați să preluăm o colonie de lilieci Nyctalus noctula dintr-un apartament din zona Pipera din capitală. Cei 52 de lilieci au fost transportați la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice gestionat de Fundația Visul Luanei, unde au fost evaluați de către medicii veterinari în vederea eliberării. Au fost colectate probe de paraziţi şi cheratină, apoi am dus colonia într-un loc ferit de presiuni umane, în Parcul Natural Comana. Fiind lilieci arboricoli, animalele s-au adaptat foarte uşor în arborele bătrân plin de scorburi din mijlocul parcului”, au scris pe pagina de Facebook cei de la Protectia și Studiul Liliecilor.

Potrivit specialiștilor, mutarea unei unei astfel de colonii nu este problematică, având în vedere că specia este foarte uşor adaptabilă şi poate coloniza cu uşurinţă noi zone.

„Comportamentul lor este unul migrator, ceea ce înseamnă că se deplasează peste 2000 de km pe an pentru a naşte un singur pui. Toţi liliecii din România şi Europa sunt protejaţi de lege. Nu încurajăm relocările, fiind invazive, însă sunt momente în care doar astfel de acţiuni pot face diferenţa între supravieţuirea coloniei sau dispariţia acesteia”, au explicat veterinarii.

Liliecii din România sunt protejați de lege

La noi în țară trăiesc 31 de specii de lilieci. Printre ele există și specii foarte rare, precum liliacul cu aripi lungi, liliacul cu potcoava sau liliacul carn.

Liliecii pot aduce multe beneficii omului. Cel mai mare beneficiu este consumului de insecte. De exemplu, un singur liliac dintr-o colonie, într-o singură noapte poate să consume aproximativ 2.000 de tânțari, potrivit specialiștilor.

sursa: Protectia și Studiul Liliecilor

Lasă un răspuns