FOTO starnow

(VIDEO) Cea mai mare păcăleală TV în vreme de criză, așa se fac bani pe spinarea naivilor: Sunați să câștigați!

Adela Lupşe, „isterica de la TV“, cunoscută pentru „Vreau să sune telefonul“, un program care se desfăşoară pe postul Etno TV, îi îndeamnă pe oameni, în vreme de criză, să stea acasă și să sune pentru a răspunde la concurs, însă totul s-a dovedit a fi o înşelătorie pentru a genera apeluri suprataxate.

Cea mai mare păcăleală media este la Etno TV

Paginademedia.ro a sesizat o înşelătorie în cadrul emisiunii cunoscute ca „Vreau să sune telefonul“, de la Etno TV, „Câştigaţi acum“. Sursa citată a descris pe larg mecanismul: pe ecran apare un „concurs“ al cărei soluţii este extrem de uşoară, oraşele care trebuie să fie numite citindu-se cu uşurinţă pe ecran, însă totuşi, nu sună nimeni. Pe ecran este afişat un număr de telefon şi nu se aduce vorba despre vreo taxă suplimentară.

În realitate însă, atunci când suni la numărul de telefon de pe ecran, o voce direcţionează către alt număr: „Pentru a participa, sunaţi la 1204. Repet: sunaţi la 1204.“   Ulterior, sunând la 1204, o voce spune „Aţi sunat la Câştigaţi acum. Costul apelului este de 1 euro plus TVA. Puteţi participa dacă aţi împlini vârsta de 18 ani“, iar apoi telefonul se închide.  

Aşa se explică de ce în intervalul monitorizat de Paginademedia.ro (14.30-15.00), nimeni nu a fost în direct, în timp ce Adela Lupşe, prezentatoarea, nu a precizat nicio secundă, că este vorba de apeluri cu suprataxă şi nici cum pot oamenii să intre în direct.   

Din contră, în ultima ediţie, Adela Lupşe profită de contextul epidemiei de coronavirus, care obligă oamenii să stea în case, şi s-a agitat ţipând din platou de mai multe ori: „Ce faceţi? Staţi acasă! Pe unde umblaţi? Ce se întâmplă cu voi? De ce nu staţi acasă ca să sunaţi?“.   

Citește și Madonna, mesaj bizar despre coronavirus, în timp ce stă goală în cadă. Internauții au lansat glume pe seama ei

Mesajele transmise de prezentatoare au fost adaptate situaţiei de urgenţă: „Am 2.000 de lei premiu! 2.000 de lei! E un salariu, pe o lună, în România! Vreţi să vă arăt eu soluţia? Mai ales că mulţi dintre voi poate nu mai lucrează o lună! Nu v-ar fi OK ca un salariu să vă vină aşa în buzunar?“. site news

Lasă un răspuns