VIDEO Ce mesaj a apărut scris pe strada pe care Donald Trump ajunge la Casa Albă

În ziua în care Donald Trump făcea o nouă declarație controversată, despre moartea lui George Floyd, un mesaj scris cu litere uriaşe a apărut pe strada care duce către Casa Albă: „Vieţile negrilor contează”.

Vopsirea străzii cu acest mesaj a fost decizia primăriei capitalei federale. Iar noul nume oficial al acelui segment de stradă este „Viețile negrilor contează”.

Este exact pe porţiunea în care la începutul săptămânii protestatarii au fost alungaţi cu gaze lacrimogene şi violenţă pentru a-i elibera calea lui Donald Trump care dorea să se fotografieze cu biblia în mână la o biserică din apropiere.

Muriel Bowser, primar Washington D.C.: „Sunt oameni care imploră să fie ascultaţi, să fie văzuţi şi să le fie recunoscută umanitatea. Am avut ocazia să scriem acest mesaj mare şi clar pe o stradă foarte importantă a oraşului nostru. Acest mesaj este adresat tuturor americanilor, că vieţilor negrilor contează, că umanitatea negrilor contează.”

Întrucât mesajul nu pare să fi fost înţeles nici de preşedinte, nici de o parte a forţelor de ordine, oamenii continuă să protesteze. Ieri au ieșit în stradă și pentru a comemora o tânără ucisă în luna martie din greșeală de polițiștii care căutau pe altcineva. Victima ar fi împlinit 27 de ani. site news

Lasă un răspuns