(VIDEO) Bombă de presă despre dosare DNA în care apare Marcel Vela, care a fost momentul de cumpănă al demnitarului

Informație-bombă despre Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, care are mai multe dosare la DNA. Asta arată mai multe surse juridiare pentru presacurata.ro. Dosarele sunt pe mai multe fapte presupus comise de autorităţi locale, în perioada cât ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost angrenat în viaţa locală a municipiului Caransebeş şi a judeţului Caraş Severin. Bomba de presă a fost infirmată de DNA, însă există explicații pentru asta.

În perioada 2000-2019, Marcel Vela a fost prefect de Caraş Severin, consilier local al municipiului Caransebeş, ulterior, timp de 12 ani a fost primar al municipiului Caransebeş iar din 2016 senator al României.

Sursele arată că o parte din dosarele lui Marcel Vela au fost în instrumentarea DNA Timişoara. Altele au ajuns chiar la DNA central, unul dintre acestea fiind închise chiar de actualul procuror şef al DNA Timişoara, Lavinia Macovei.

Vezi aici cum șefii din minister știau de scandalul sexual din Interne dar au vrut să-l ascundă.

Surse din DNA au confirmat zilele trecute faptul că ministrul de interne, Marcel Vela, are şi a avut pe rolul DNA mai multe dosare. Însă, într-un răspuns pe legea 544, DNA arată că Vela nu are şi nu a avut calitatea de învinuit/suspect ori inculpat în dosarele DNA. Motivul neoficial al acestui răspunseste acela că majoritatea dosarelor cu numele lui Vela au fost ţinute în DNA in rem.

Momentul de cumpănă al lui Vela

Un episod interesant din viața actualului ministru s-a petrecut acum 13 ani. În data de 2 decembrie 2007, Marcel Vela împreună cu pilotul Petre Moț și alți doi bărbați, Horațiu Buna și Dan Paici, au hotărât să plece cu elicopterul până la pârtia lui Romeo Dunca de pe Muntele Mic. Acesta din urmă trebuia să ajungă acolo pe snowmobil. Pilotul a fost avertizat de către omul de afaceri Romeo Dunca, proprietarul elicopterului, să nu depășească altitudinea de 1800 de metri, fiind patru pasageri cu rezervolul încărcat. Petre Moț a hotărât să aleagă ruta mai rapidă spre pârtie și a trecut peste un vârf de munte, atingând în zbor 2200 de metri.

Din cauza altitudinii, imediat după trecerea de vârf, elicopterul s-a înclinat spre dreapta. Era chiar partea pe care se afla primarul Caransebeșului. Pilotul nu a mai reușit să îl redreseze. „Vedeam doar cum se apropie un munte de zăpadă spre mine și atunci mi-am amintit că avem rezervorul plin. În momentul impactului, elicopterul a început să se învârtească prin zăpadă și țin minte că vedeam ba albastrul cerului, ba albul de la zăpadă”, povestește Marcel Vela.

Actualul ministru a scăpat miraculos cu viață din ce părea a fi o bombă gata să explodeze

Elicopterul s-a oprit cu partea din dreapta scufundată în zăpadă. Pilotul Petre Moț a spart geamul său și a fugit spre motor ca să împiedice o explozie. „M-a apucat un atac de panică și nu mai reușeam să îmi desfac centura. Parcă așteptam să explodeze elicopterul, dar încercam din răsputeri să mă salvez. Într-un final, am reușit să mă desfac și m-am aruncat pe geamul spart al elicopterului. Am luat-o la fugă prin zăpadă cât mai departe de el. Apoi mi-am amintit că mai sunt două persoane înăuntru și m-am dus să le ajut să iasă. Am crezut că pilotul a fugit, însă l-am văzut pe Moț pe jumătate în motorul elicopterului, încercând să scoată toate cablurile”, își amintește Vela.

Proprietarul elicopterului i-a iertat pe cei patru de plata oricărei pagube

După ce s-au văzut cu toții salvați au început să dea telefoane, să își anunțe prăbușirea. Împreună au hotărât să meargă până la stația meteo, deși ar fi fost ore bune de mers. Din fericire, după trei ore de umblat prin zăpada până la brâu, s-au întâlnit cu Romeo Dunca. Acesta, îngrijorat că prietenii nu au sosit la timp, a plecat în căutarea lor pe snowmobil.

Mare parte din elicopter a fost ridicată de pe Vârful Mătania, locul prăbușirii. Piese din el au fost descoperite inclusiv în luna mai, când s-au topit zăpezile. Bombă a fost însă când omul de afaceri a decis să nu le ceară celor trei prieteni să suporte în vreun fel paguba uriașă suferită. Există chiar un clip video cu prăbușirea elicopterului unde, la final, Vela și ceilați îi mulțumesc lui Romeo Dunca pentu acest gest. site news

Lasă un răspuns