(VIDEO) Bill Gates și-a luat navă spațială, de 500 milioane de lire sterline. Este primul yacht din lume alimentat cu hidrogen

Bill Gates și-a luat navă spațială, de 500 milioane de lire sterline. Este primul yacht din lume alimentat cu hidrogen. Bill Gates și-a comandat primul yacht din lume alimentat cu hidrogen. Costă 644 de milioane de euro și va avea un helipad, o piscină infinită, spa și sală de sport. 

Bill Gates și-a luat navă spațială, de 500 milioane de lire sterline

Yacht-ul a fost prezentat anul trecut, la Monaco. Proiectantul Sander Sinot spunea despre primul yacht din lume alimentat cu hidrogen, de 112 metri, că ”Pentru dezvoltarea Aqua ne-am inspirat din stilul de viață al unui proprietar discernant și cu perspectivă, versatilitatea fluidă a apei și a tehnologiei de vârf, pentru a combina acest lucru într-un superyacht cu caracteristici cu adevărat inovatoare.”

Iahtul este prevăzut cu rezervoare gigant care cântăresc 28 de tone și în care se stochează hidrogenul la o temperatură de minus 252 grade Celsius. O noutate o reprezintă faptul că, inclusiv pasagerii vor contribui la producerea energiei, prin intermediul unor celule de carburant care combina hidrogenul cu oxigenul.

”Aqua” are cinci punți, spațiu pentru a găzdui 14 oaspeți, 31 de membri ai echipajului. Se anticipează că nu va ajunge pe apă înainte de 2024, dar, când va ajunge, va putea parcurge drumul dintre Londra și New York fără a fi nevoie de realimentare, scrie The Guardian. 

Citește și Bogații lumii și-au mărit averile cu 1200 de miliarde de dolari

Planurile prevăzute pentru construirea iahtului includ și o sursă diesel alternativă, din cauza numărului scăzut de stații de încărcare cu hidrogen. Mai multe detalii legate de interioriul vasului nu se știu încă, însă videoclipul care promovează acest iacht sugerează un geam armat prin care se pot observa motoarele cu hidrogen si o sală de gimnastică.

Bill Gates este cunoscut ca un iubitor al vacanțelor pe yacht-uri, însă nu a avut propriul său yacht niciodată. Al doilea cel mai bogat om al lumii închiria ambarcațiuni pentru a-și petrece vacanțele. site news

Lasă un răspuns