(VIDEO) Banii pentru persoanele aflate în șomaj tehnic, acordați în anumite condiții. Anunțul Guvernului

Banii pentru persoanele aflate în șomaj tehnic vor fi dați în 15 zile. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat vineri, la Palatul Victoria, că Guvernul a schimbat legea prin ordonanță de urgență astfel încât firmele care vor depune la AJOFM documentele pentru angajații intrați în șomajul tehnic vor primii banii de la stat.

”Fiecare angajator să- și pregătească documentele ”

Banii vor fi pentru plata șomajului tehnic către angajați, în termen de cel mult 15 zile de la depunerea listei cu angajați, față de 30 de zile cum spune acum legea. „Fiecare angajator să- și pregătească documentele și să le prezinte la AJOFM”, a zis ministrul Muncii.

Șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă, a făcut o serie de precizări privind firmele care vor beneficia de bani de la stat. El a precizat și condițiile în care se vor acorda banii.

Ce angajatori vor beneficia de bani de la stat

„Toți angajatorii care au suspendat contractele de muncă după suspendarea stării de urgență. Fie că vorbim de întreprinderi mici și mijlocii, companii mari sau întreprinderi individuale care au angajați cu contract de muncă.

Perioada pentru care se aplică această facilitate este perioada stării de urgență, adică 16 martie, cu posibilitate de prelungire. Facilitatea se acordă pentru zilele aferente stării de urgență. Ajutorul de șomaj tehnic va fi decontat de stat de la 16 martie la 31 martie. Contractele suspendate înainte de intrarea în stare de urgență contractele se vor deconta doar parțial, pe perioada stării de urgență”, a declarat Dancă. site news

Lasă un răspuns