Au și nemții Paraschiva lor. Doar că o cheamă Corona

(VIDEO) Au și nemții Paraschiva lor. Doar că o cheamă Corona

Panica îi determina pe oameni să recurga la gesturi ciudate pentru a readuce situația la normal. Un exemplu destul de elocvent este situația germanilor din orașul Aachen care și-au adus aminte că în catedrala din oraș se află moaștele sfintei cu numele virusului, Corona.

Germanii cred că ea îi poate ajută să învingă temutul virus deşi unii sunt mai sceptici. Corona avea numai 16 ani când a murit că martiră pentru creştinism.

”Coronavirusul este numit astfel deoarece, la microscopul electronic, arată că o mică minge cu cili de jur împrejur. Acestea provoacă un efect de halou,în latină o corona. Sfânta noastră, Sfânta Corona, este un martir din secolul al ll-lea iar, în germană, înseamnă Coroană”, spune Brigitta Falk, curatorul Camerei Tezaurului Catedralei din Aachen.

Osemintele se află în oraș din secolul al 10-lea.

În 1910 acestea au devenit cel mai preţios obiect din lăcăşul de cult. Se crede că moaştele sfintei sunt puternice în faţa epidemiilor care afectează turmele iar acest gând s-a extins şi la oameni. Mai ales în prezent, Sfânta Corona este evocată deseori în sudul Germaniei dar şi în Austria. site news

Lasă un răspuns