(VIDEO) Anchetă după ce la o braserie frecventată de Macron a izbucnit un incendiu, poliția bănuiește că fost provocat

Poliția a deschis o anchetă după ce un incendiu a izbucnit, vineri spre sâmbătă, la o faimoasă braserie pariziană, lăudată de către președintele Emmanuel Macron, relatează AFP. După ce a izbucnit alarma, când a ajuns poliția, aceasta a descoperit că un incendiu a izbucnit în apropiere de terasă. Focul a fost stins rapid de pompieri. Macron a organizat o cină în această braserie cu prietenii și fanii pentru a celebra intrarea în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2017. O anchetă a fost deschisă pentru a determina cauza incendiului. O sursă apropiată poliției a spus că ipoteza unui incendiu provocat este luat în considerare. Asta pentru că s-au găsit urme de benzină la fața locului. Aceasta ar fi a doua tentativă, după ce pe 9 ianuarie actul a eșuat.

Protestatarii, la un pas să intre peste Macron la teatru, anchetă auspra unui activist

Protestatarii care se opun schimbărilor propuse de guvernul francez în sistemul de pensii au încercat să intre cu forța într-un teatru din Paris. Acolo președintele Emmanuel Macron și soția sa au participat la un spectacol, relatează Reuters.

O mulțime de oameni s-a strâns în fața Teatrului Des Bouffes du Nord vineri seară după ce cuplul a ajuns pentru a vedea un spectacol. Imaginile video postate pe rețelele de socializare au arătat protestatari scandând ”Macron, demisia”. La un moment dat, ei au încercat să intre în sala din apropierea Gării de Nord.

Vezi aici cum Macron a fost huiduit și la ultima parada de Ziua Națională a Franței.

”A fost o tentativă de a intra în teatru. Cuplul prezidențial a putut să rămână până la finalul spectacolului și a plecat cu mașina, însoțiți de un echipaj de poliție”, a spus o sursă apropiată lui Macron. Prezența președintelui în teatru a fost anunțată pe Twitter de un jurnalist și activist politic. Tafa Bouhafs se afla chiar în sală. Acesta a fost reținut mai târziu de poliție, potrivit unei surse judiciare.

Vezi aici climatul de tenisune din Franța generat de reforma pensiilor inițiată de Macron.

Macron a mai fost anterior ținta vestelor galbene. Președintele s-a ținut deoparte în timpul protestelor împotriva planurilor de a modifica sistemul de pensii din Franța. El l-a lăsat pe Edouard Philippe, premierul său, să se confrunte cu sindicaliștii, de când au început protestele. (site news)

Lasă un răspuns