captura video

(VIDEO) Altarul unei biserici ortodoxe din Beirut a scăpat neatins de explozie, iar lampa cu ulei nu s-a stins

Altarul bisericii ortodoxe St. Dimitrios din Achrafieh a supravieţuit suflului exploziei din Beirut. Naosul a fost devastat. Preotul Youil Nassif povesteşte cum a părăsit biserica, alături de copiii săi, cu doar 12 minute înainte de explozie.

Biserica Ortodoxă Greacă St. Dimitrios din Achrafieh se află la mai puţin de un kilometru distanţă de locul în care a avut loc explozia din Beirut.

Totuşi, altarul sacru a rămas neatins.

Într-un video publicat de BBC, preotul ortodox Youil Nassif povesteşte că a plecat din biserică spre casă cu copiii săi cu doar 12 minute înainte de explozie.

Când s-a întors, în grabă, la biserică, să vadă pagubele create de suflul exploziei, a găsit naosul complet distrus, însă a observat că altarul era aproape neschimbat. Lampa cu ulei nu s-a stins, iar Potirul şi Biblia erau nemişcate, la locul lor.

Explozia de la Beirut a fost provocată de mii de tone de azotat de amoniu ținute într-un depozit

Premierul libanez, Hassan Diab, a declarat că se estimează că 2.750 de tone de azotat de amoniu au fost depozitate într-un depozit din Beirut timp de şase ani. Acest material a dus la producerea exploziei care a distrus o parte din oraş.

Nitratul de amoniu este un ingredient cheie atât producerea ​​îngrăşământului, cât şi realizarea anumitor tipuri de explozibili. Substanţa a fost folosită anterior în atacuri teroriste, scrie CNN.

Citește mai multe despre acest subiect AICI site news

Lasă un răspuns