(VIDEO) A murit Decebal Traian Remeș, ministrul care a făcut închisoare pentru caltaboș

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeș, în vârstă de 71 de ani, a murit vineri seară. Anunțul a fost făcut de Sorina Pintea, directorul Spitalului Județean Baia Mare, unde Remeș a fost internat mai mult timp. Fostul ministru Decebal Traian Remeș a murit acasă, la Baia Mare, după ce joi familia a cerut externarea.

„Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunțată că a murit”, a declarat Sorina Pintea.

Drama lui Remeș, dosarul care l-a distrus public

Decebal Traian Remeș a fost ministru al Agriculturii în 2007 și ministru al Finanțelor Publice în perioada 1999 – 2000. Fostul ministru a fost condamnat definitiv, în februarie 2012, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare în urma unui scandal în care a fost acuzat că ar fi traficat influența pentru a favoriza niște firme să obțină contracte, în schimbul unor mașini de lux și produse alimentare. Remeș a fost eliberat condiționat în februarie 2014.

Citește cum Orban n-a cedat și ordonanța pivind anticipatele a apărut în Monitorul Oficial.

Fostul ministru  a ispăşit un an după gratii, fiind eliberat din închisoare, în 2014. Remeş a fost eliberat după ce instanța a aprobat cererea depusă la Tribunalul Maramureş pentru a fi eliberat condiţionat, susţinând că a împlinit 60 de ani şi a efectuat deja o treime din pedeapsă.

În dosarul „Caltaboşul”, fostul ministru Ioan Avram Mureşan a fost judecat pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, pentru trafic de influenţă, iar omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă.

Vezi aici și cum a șocat Remeș cu înfățisarea sa la ieșirea din închisoare.

Conform rechizitoriului procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, funcţie deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare (caltaboş şi ţuică) în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan. site news

Lasă un răspuns