Victor Ponta îl vrea pe Ludovic Orban după GRATII: Să răspundă penal pentru ce-a făcut cu românii

Victor Ponta, președintele Pro România, cere dosar penal pe numele lui Ludovic Orban. Afirmațiile au fost făcute în contextul situație controversate de pe Aeroportul Internațional din Cluj Napoca.

Joi, aproximativ 2.000 de români s-au îngrămădit pe Aeroportul din la Cluj-Napoca, în plină stare de urgență, pentru a pleca în Germania. Timp de ore bune, aceștia au stat înghesuiți în parcarea aeroportului.

Autoritățile au deschis un dosar penal, iar Ludovic Orban a cerut demiterea directorului aeroportului. Cu toate acestea, ministrul Lucian Bode și ministrul Marcel Vela au declarat, la ședința de guvern că vina pentru această situație aparține autorităților aflate din subordinea Guvernului.

Orban, pus la zid de Ponta

Victor Ponta a fost revoltat de imaginile de la Cluj-Napoca și a cerut dosar penal pentru Orban.

„Domnul Orban și toți cei care și-au dat girul ar trebui să răspundă penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dacă moare unul singur, dintre cei care urcă în avion, cine răspunde, răspunde Marcel Vela?

Rareș Bogdan a criticat și el și a cerut ca Guvernul să le dea de muncă, să le dea salarii, câte 100 de euro, ca Germania.

Europarlamentarul spune că, în perioada stării de urgenţă, Guvernul se poate opune cererii de curse charter speciale trimise de angajatorii din Italia, sau Germania, pentru muncitori români. El cere Guvernului să nu lase românii să plece la muncă în afară.

“Nu ai de ce să dai drumul la 15.000 de români, să plece în Italia, decât dacă eşti nebun. Asta trebuie să înceteze. Eu mă voi opune vehement, mai ales acum, în stare de urgenţă, şi cu curse speciale”, a mai spus Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan, nemulțumit de deciziile propriului Guvern

Europarlamentarul a arătat că a avut discuţii şi cu ministrul Muncii, cu ministrul Agriculturii şi cu premierul Ludovic Orban, pe această temă. “Le-am spus clar, nu daţi drumul, pentru că sunteţi inconştienţi. Dacă le daţi drumul, le riscaţi sănătatea, în primul rând”, a spus Rareş Bogdan. Pe lângă asta, statul trebuie să caute, urgent, măsuri pentru a-i convinge pe românii veniţi acasă să nu mai plece în afară şi să rămână să muncească în ţară.

Rareş Bogdan face apel la Executiv să ia legătura de urgenţă cu firmele şi patronii din construcţii şi agricultură şi să vadă ce le pot oferi acestea românilor din diaspora, ca şi ofertă de muncă, pentru a rămâne acasă.

El spune că statul român nu trebuie să accepte aeriene speciale, puse la dispoziţie de cei din Italia sau Germania, interesaţi să aducă oameni la muncă. “Nu avem motive să dăm aceste curse speciale, chiar dacă sunt plătite de angajatorii italieni, sau nemţi, pentru a da drumul muncitorilor români”, a mai declarat Rareş Bogdan. site news

Lasă un răspuns