Victor Costache, ministrul Sănătății, susținut până în pânzele albe de premierul Orban

Victor Costache, ministrul Sănătății, este susținut de premierul Ludovic Orban. Ludovic Orban a declarat joi că nu îl va schimba din funcție pe ministrul Sănătății, care își desfășoară activitatea la un spital privat din Sibiu. 

„Nu văd niciun fel de conflict între poziția de ministru și faptul că operează sâmbăta și duminică”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Chirurg la un spital privat din Sibiu 

Victor Costache este medic specializat în chirurgie cardio-vasculară. El a anunțat, încă de la începutul mandatului său de ministru, că va continua să opereze, în weekenduri, la spitalul privat din Sibiu.

Aflati cum /victor-costache ministrul-sanatatii-si-un-secretar-de-stat-opereaza-la-spitale-private-costache

„Domnul ministru al Sănătății operează sâmbăta și duminică. În loc să se ducă în vacanțe, să se ducă la munte, operează, pentru că este un doctor renumit, este un medic care e căutat de pacienți. Pacienții care sunt operați de el își exprimă în mod expres solicitarea de a fi operați de dl. doctor Victor Costache. Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, contract care e la o sumă minimă. (20512 lei brut pe lună – n.r.) Asta înseamnă o sumă care este… Nu putea să opereze dacă nu era angajat”, a afirmat Ludovic Orban.

Agenția Națională de Integritate, consultată 

Primul ministru a mai declarat că ministrul Sănătății, Victor Costache, a consultat Agenția Națională de Integritate înainte de a semna contractul cu spitalul din Sibiu. „Dacă ar fi existat un conflict de interese, cel mai probabil ar fi fost declarat până azi. (…) Nu văd niciun fel de conflict între poziția de ministru și faptul că el operează în continuare că medic.”, a declarat premierul.

Cititi cum ministrul-costache-primeste-sfaturi-de-la-penali

Premierul Orban a declarat că nu va cere schimbarea ministrului Sănătății.

„Atât timp cât nu există lucruri foarte clare care să ducă la o astfel de decizie, cât nu există motive cum să iau în calcul așa ceva?”, a spus premierul Orban. site news

Lasă un răspuns