Viaţa publică va fi afectată pentru încă 8 luni

Viața publică urmează să fie afectată mai bine de jumătate de an de-acum încolo. Cel puțin aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanți din mediul de business german. Care afirmă că restricţiile vor continua pentru încă 8,5 luni în medie.

Sondajul a fost realizat de institutul de cercetare economică Ifo din Munchen. Si este citat de Financial Times. Care spune că a fost realizat în contextul în care ritmul revenirii economice a încetinit în Germania. Și vorbim despre „motorul” economic al Europei.

Companiile din industria de leisure – activităţi recreative, entertainment, sporturi şi turism – anticipează că restricţiile vizând viața publică ar putea dura mai mult decât estimau iniţial. Fără să ofere însă detalii. În acelaşi timp, companiile care activează în industria sportivă estimează că restricţiile ar putea dura încă 13 luni. La fel susțin şi reprezentanții celor care oferă servicii şi produse în scop recreativ. Ceea ce înseamnă o revenire la normal în august 2021. La polul opus, companiile din curierat se aşteaptă ca restricţiile să mai rămână în viaţa publică doar pentru 6 luni.

Multe companii au raportat că se aşteaptă la incertitudine până la finalul anului. Însă acest sondaj scoate la lumină aşteptările timide ale businessurilor, care estimează că restricţiile se vor menţine şi în prima parte a anului viitor. În Europa au apărut primele semne a ceea ce se poate contura drept un al doilea val. Numărul de noi cazuri s-a ridicat în medie la 857 pe zi în Germania în ultima săptămână, cu o treime mai mult decât la finalul lunii iulie ceea ce aduce reguli mai stricte pentru turişti şi închiderea unor şcoli.

Lasă un răspuns