Verdict în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca. „Erori care pleacă de la ABC-ul chirurgical”

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a dezvăluit marți că pacienta care a ars pe masa de operație de la Floreasca nu era alergică la iod, așa cum a anunțat inițial medicul Mircea Beuran. Intervenția a fost făcută de un medic rezident, o nouă verificare urmând să fie făcuta la spital.

 Potrivit ministrului Sănătății, în cazul femeii s-au făcut „erori care pleacă de la ABC-ul chirurgical”

„S-a ignorat o procedură folosită pe scară largă la nivel național, procedura de dezinfecție a tegumentelor, unde se folosește în prima instanță betadina. S-a diagnosticat greșit alergia la iod. În ambele intervenții chirurgicale a fost folosită această substanță cu conținut de etanol de 89%, un risc combustional major. În acest context de biocid utilizat greșit și risc combustional major s-a folosit bisturiu electric”, a zis ministul Sănătății.

Ministerul Sănătății a comunicat, luni, că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce ancheta făcută de conducerea unității a demonstrat că femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au fost sancționați cu sume de 30.000 lei.

Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, după ce o pacientă în vârstă de 66 de ani a ars pe masa de operații de la Floreasca, iar apoi a murit site news.

Lasă un răspuns