Ventilatoarele, armele de luptă ale Ministerul Sănătății cu virusul ucigaș

Ventilatoarele în lupta cu virusul ucigaș. Ministerul Sănătății va cumpăra ventilatoare pentru fiecare spital județean din țară. De asemenea, centrele de boli infecțioase vor fi dotate cu câte trei astfel de aparate, a spus, miercuri, ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ventilatoarele, noi arme de luptă cu virusul 

Măsura vine în contextul răspândirii coronavirsului la nivel mondial.

„Din datele pe care le-am primit de la Centrul European, sunt patru cazuri în Franța, patru cazuri în Germania și niciun alt caz confirmat în restul Europei. Cele patru cazuri din Germania sunt o situație particulară. Aparent, într-o companie germană a avut loc vizita unei delegații din China și toți cei patru pacienți germani au fost în contact cu delegația din China. (…) Din fericire, în țara noastră nu avem niciun caz confirmat de coronavirus. Au existat mai multe suspiciuni, deoarece acest virus corespunde cu perioada de gripă sezonieră de la noi. Suntem pregătiți. (…) La nivel național, am decis achiziții suplimentare de ventilatoare, prin unitatea națională de achiziții centralizate și se va achiziționa pentru fiecare spital județean încă un ventilator, deci acel plămân artificial în plus, iar pentru centrele de boli infecțioase, încă trei ventilatoare”, a spus Costache.

Cum o cabana a fost jefuita de ventilatoare haine-si-suveniruri/

Termi-scannerele, ineficiente în cazul pacienților cu coronavirus. 

Ministrul Sănătății spune că termi-scannerele nu sunt foarte eficiente în cazul pacienților cu coronavirus.

„Din păcate, termo-scannerele nu sunt foarte eficace, pentru că pacienții cu coronavirus (…) sunt apiretici, afebrili, în primele zile. Ei pot avea infecția, chiar o formă avansată, dar care nu se manifestă clinic. Termo-scanerele sunt mai puțin eficace ca în alte patologii de același tip. Termo-scannerele erau eficace, de exemplu, în SARS. În România trebuie să existe măcar două, trei termo-scannere pe aeroporturile mari, la nivel național, pentru perioadele care vor urmă. Probabil nu este singurul singurul de acest tip cu care pacienții și populația se va lovi, în anii care urmează”, a explicat sursa menționată.

Cititi despre autobuzele-care-purifica-aerul-in-timp-ce-circula-pe-strazi-

Lucian Bode a declarat, luni, că Ministerul Trasnporturilor își asumă montarea de termo-scannere pe cele patru aeroporturi care țin de Compania Națională de Aeroporturi București. Ministrul Transpoturilor a precizat că a cerut că această măsură să se ia și în celelalte aeroporturi din țară. site news

Lasă un răspuns