Vela o acuză pe Carmen Dan: MI a luat limuzine BMW seria 7 și VW Touareg, ajunse la PSD; sute de televizoare 1.000 de euro bucata la Jandarmerie

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus vineri că a găsit sute de televizoare cumpărate de Jandarmerie cu 1.000 de euro bucata în mandatul lui Carmen Dan. Atunci au fost cumpărate și un BMW seria 7 și 4 autoturisme Volkswagen Touareg pentru protecția demnitarilor PSD. Toate în loc ca banii să fie folosiți pentru dotarea Poliției. El a susținut că a cerut Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux. Vela a reacționat și despre nemulțumirile sindicaliștilor legate de lipsa dotărilor. El spune că aceștia n-au avut nimic de comentat când Carmen Dan a cumpărat mașini de lux pentru demnitarii PSD. Asta în loc să cumpere mașini pentru polițiști.

Vela spune că Dan a dat BMW-ul în comodat la Camera Deputaților

„Avem preocuparea de a dota Poliția. Avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme în București și în toată țara. Sunt în pregătire mijloacele sonore de avertizare pentru mai multe autoturisme Duster care vor fi repartizate inspectoratelor din țară. Dar aș fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri și când doamna Carmen Dan a cumpărat din banii ministerului un BMW Seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan. Ea l-a dat în comodat la Camera Deputaților (…) Am solicitat Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux cumpărate pe banii polițiștilor”, a declarat Marcel Vela.

Află de când cer polițiștii schimbarea mașinilor pe care le consideră adevărate sicrie.

El a mai spus că tocmai în acest sens a fost gândită și reforma din Poliție și din celelalte structuri ale Ministerului de Interne. El mai spune că sunt salarii foarte mari și se suprapun competențe. „Economiile pe care le facem le putem îndrepta pentru dotări și tot ce ține de implicarea în zone operative”

„În mandatele foștilor miniștri au fost cumpărate și 4 mașini Touareg noi, cu 200.000 de euro, pentru Jandarmerie, care să asigure protecția demnitarilor PSD. De 200.000 de euro puteau fi cumpărate cel puțin 500 de pistoale pentru polițiști”, a declarat Vela. El a mai spus că nu au fost singurele achiziții nepotrivite. Jandarmeria a cumpărat, de exemplu, sute de televizoare cu 1.000 de euro bucata. Întrebat pentru cine a folosit autoturismul BMW seria 7, Vela a afirmat că „dealul a fost între Carmen Dan și cel care a condus Camera Deputaților” – „ori domnul Dragnea, ori cine a urmat după dânsul”.

Conflictul dintre sidicate și ministru, faza pe Logan-uri vechi

Sindicatul Europol i-a transmis un mesaj dur ministrului de Interne, după ce o mașină cu doi polițiști s-a răsturnat într-un șanț, în Satu Mare. Sindicatul i-a propus să cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre” dacă mașini noi nu poate. Doi polițiști de la IPJ Satu Mare, aflați în misiune, s-au răsturnat cu autospeciala într-o curbă între Satu Mare și Micula.

Vezi aici și alt accident în care au fost implicați polițiști, petrecut acum câteva zile.

„Autospeciala sau sicriul pe roți face parte din categoria Logan 2005. Este într-o stare avansată de uzură și care nu mai poate fi folosită în misiunile specifice. Îi sugerăm domnului ministru, dacă tot nu poate achiziționa mașini noi, măcar să achiziționeze un lot de sicrie de la pompe funebre”, susține Sindicatul Europol.(site news)

Lasă un răspuns