Vela a făcut anunțul mult așteptat. Doar la această dată ia în calcul relaxarea măsurilor

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a mărturisit că speră ca, spre jumătatea lunii mai, România să înregistreze o scădere a cazurilor de coronavirus și, astfel, să poată lua o decizie privind relaxarea măsurilor.

Vela a făcut anunțul mult așteptat

„Tot sperăm ca, la un moment dat, la jumătatea lunii mai, virusul să nu mai fie atât de agresiv și să se răspândească atât de mult. În următoarea lună, probabil, vom înregistra o creștere a celor care sunt pozitivi și chiar și decesele vor fi mai multe, dar după luna mai, din ce am discutat cu specialiștii, vom fi în situația ca măsurile să fie mai relaxate, vom avea și alte metode de a ne apăra.

Până atunci, vom merge și pe varianta profesionistă de a face teste în masă. Important e să respectăm măsurile izolării pentru ca luna mai să ne găsească în siguranță”, a declarat ministrul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că prin Ordonanța militară 8, emisă joi seara, este permisă circulaţia în afara locuinţei a celor care efectuează pescuit comercial şi acvacultură şi a apicultorilor spre şi dinspre locaţia stupinei. De asemenea, este permisă circulaţia persoanelor pentru achiziţia de autovehicule, de piese pentru autovehicule şi pentru reparaţia de autoturisme.

”Nu vrem să avem o explozie a numărului de cazuri. Am suplimentat patrulele. Poliția, jandarmeria, armata, pompierii sunt zilnic în misiuni operative. Cu peste 36.000 de angajați zilnic în misiune. Azi am semnat Ordonanța Militară 8, aprobată de premier ”, a declarat Marcel Vela.

Când vor pleca de acasă, aceste persoane completează în continuare Declarații pe proprie răspundere. Pescarii și apicultorii vor trece ca motiv deplasarea în interes profesional, iar cei care se deplasează în legătură cu autovehiculul menționează, ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Dacă veniți în România, veți petrece Paștele în carantină sau izolare”

“Pentru cei aflați în afara țării. Dacă veniți în România, veți petrece Paștele în carantină sau izolare! Nu ne dorim să aplicăm sancțiuni. Sau să facem dosare penale. Acțiuni pentru deplasarea în siguranță a 46 de vehicule cu echipamente medicale. Au intrat ieri 10.500 de persoane, dintre care 5.500 de cetățeni români. Eroi sunt și polițiștii, jandarmii, militarii, alături de personalul medical. Cu toții suntem în aceeași echipă. Ne aflăm în sprijinul colegilor noștri. Facem apel, dragi români, să ne semnalați orice rabat de la reglementările în  vigoare”, a declarat și Bogdan Despescu. site news

Lasă un răspuns