Vânzătoare la tarabă, după ce a fost consiliera Vioricăi Dăncilă! Imagini incredibile

 Vânzătoare la tarabă!Dana Varga, fosta consilieră a premierului Viorica Dăncilă a fost fotografiată în spatele unei tarabe cu petarde și artificii. Ea a confirmat ziariștilor că, de sărbători, și-a ajutat fiul să vândă, legal, articole pirotehnice.

Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, vânzătoare la tarabă

Dana Rozalia Varga, ex-consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă pe probleme care țin de minoritatea romă, a fost imortalizată, recent, într-un mod uluitor.

Fiica celebrului bulibașă Rudolf Varga, din Gilău ,decedat anul trecut, vindea, la tarabă, petarde, artificii și alte obiecte pirotehnice. Da, fiul meu comercializa petarde. În perioada sărbătorilor, fiul meu a avut un punct de lucru unde a comercializat, legal, articole pirotehnice. Eu doar am trecut pe acolo. Nu-i o faptă rușinoasă să îți ajuți fiul. Cu siguranță cei din Partida Romilor din Cluj au făcut fotografia. Ei se ocupă de așa ceva. E un conflict mai vechi”a precizat Dana Varga.

Ce părere a avut despre Klaus Iohannis

În 6 noiembrie 2019, Dana Varga a fost eliberată, la cerere, din funcția de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al guvernului. Demnitarul fusese implicat într-un episod controversat, după ce a publicat, pe pagina de Facebook, o fotografie în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler.

Postarea, făcută  pe 5 august, a fost ștearsă la scurt timp, după ce fusese viralizată pe rețelele de socializare. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a reacționat imediat,  criticând „gestul unei persoane publice cu funcție de demnitar, care încearcă în scop politicianist să acrediteze asemănări între președintele Iohannis și dictatorul nazist”.

Incidentul a avut urmări și în ALDE,  formațiunea politică din care Dana Varga făcea parte.

„Imediat după ce, pe data de 5 august, dna Dana Varga a distribuit pe contul său de Facebook un colaj de fotografii inadecvate, s-a hotărât sancţionarea ei în forurile statutare ale ALDE. În acelaşi timp, conducerea ALDE a cerut premierului Viorica Dăncilă să o demită din funcţia de consilier pe dna Dana Varga. Premierul Viorica Dăncilă a ales să nu dea curs solicitării ALDE”, au transmis, atunci, reprezentanții ALDE.

Dana Rozalia Varga a fost consilier al Vioricăi Dăncilă din 2017. Ea a mai fost în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului și în Guvernul condus de Victor Ponta. În ianuarie 2015 a fost numită consilier de stat pe problemele romilor. Când Dacian Cioloș a fost numit premier, ea a demisionat din funcție, după numai o lună.

Dana Varga, consilier de stat responsabilități în problematica minorităților, a demisionat din ALDE după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că se retrage de la guvernare. site news

Lasă un răspuns