Valuri mari pe Bega: Directorul SCM Timișoara, Vasile Rușeț, a dat afară managerii mai multor secții sportive. Doar handbalul a scăpat, dar și lui Dan Dumitru i s-a umblat la contract!

În aceste momente de panică, și mă gândesc la ravagiile pe care virusul COVID-19 le face în lume, directorul clubului timișorean, Vasile Rușeț, a luat hotărâri surprinzătoare, care i-au uimit pe colaboratorii săi de la baschet, Ilie Trițoiu, de la rugby, Attila Broșovszki, și tenis, Dan Ardelean, managerii secțiilor respective fiind anunțați că nu mai au atribuții de conducere asupra departamentelor din care fac parte. În ceea ce-l privește pe Dan Dumitru, de la Handbal, acesta se pare că a fost menținut, dar în alte condiții.

Cât este de oarbă Justiția lui Vasile Rușeț?

Nu sunt în măsură să spun cât de oarbă și imparțială este Justiția făcută de Rușeț, dar sunt de părere că dacă managerii în culpă au avut abateri grave de la conduita financiară, că probabil despre asta este vorba, opinez că nici directorul clubului nu și-a făcut datoria pe deplin. Ba cred că vina celor patru, să spunem cinci, și cu Dan Dumitru, este în strânsă legătură cu neglijența lui, ca supervizor. Dacă ar fi stopat din fașă orice cheltuială nejustificată, presupun că au fost așa ceva, sau dacă politicile de transferări și abordări sportive n-ar fi fost în conformitate cu  tendințele clubului, se puteau pune la punct, de la prima abatere de la regulile promovate de club. Cu condiția ca tu, șef de club, să ai cunoștințele necesare și să citești proiectele pe diferite acțiuni, însă cel mai important, ca o condiție sine qua non, să te apleci asupra documentelor fiecărei secții, să vii regula la club și să verifici, să controlezi!

Așa, să vii în plin campionat și să faci eliminări pe motiv că nu sunt capabili sau mai știu eu din ce alte motive, numai un om iresponsabil putea să  facă așa ceva. Nu știm cât de corectă este acțiunea, dacă respectă procedurile legale, pentru că se aude că vor fi și niște acțiuni în Instanțele de Judecată, care vor costa ceva bani, iar bugetul clubului suferă, de ceva vreme, nu-i așa, domnule director?

Dan Dumitru a rămas, dar știe cineva până când?

”Nu vreau să comentez, spun doar că mie mi s-a schimbat forma de colaborare cu clubul, adică am acum un Contract de Activitate Sportivă, până la finalul anului 2020”, ne spunea Dan Dumitru. De altfel, managerul de la Departamentul de Handbal are 5 ani de când conduce handbalul la SCM Timișoara, perioadă în care echipa masculină de pe Bega s-a bătut tot mereu cu granzii Ligii Naționale din România.

De numele lui Dan Dumitru se leagă trei handbaliști exponențiali pentru Banat – Păiuș, Fenici și Sadoveac, trei handbaliști care au trecut pe la loturile naționale. E clar, la handbal nu este ca la armată, unde orice soldat are în raniță un virtual baston de mareșal – să manageriezi o echipă de handbal îți trebuie viziune, un pic de șansă, să fii convingător, să ai relații în lumea sportivă, internă și internațională, și să depui mult suflet, în tot ceea ce faci.

P.S. Să ne amintim, în 2019, SCM Timișoara a câștigat Cupa României la handbal, după 33 de ani de secetă, sub manageriatul lui Dan Dumitru.

Lasă un răspuns