unsplash

Vaccinul anti-Covid din Germania va fi gata în iulie

Primele rezultate furnizate de testarea în cadrul unor studii clinice a unor vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus, sunt așteptate de compania farmaceutică germană Biontech în luna iulie, conform DPA.

Într-o conferinţă telefonică directorul executiv al companiei germane, Ugur Sahin, a declarat că studiile clinice pe voluntari umani, realizate în Germania şi Statele Unite, doresc să stabilească siguranţa, eficacitatea şi dozajul optim pentru patru vaccinuri potenţiale dezvoltate împotriva noului coronavirus.

Milioane de doze de vaccin vor fi disponibile  

După spusele lui Ugur Sahin, compania Biontech, cu sediul în oraşul german Mainz, şi grupul farmaceutic american Pfizer colaborează în prezent pentru a realiza o capacitate de producţie, sperând ca mai multe milioane de doze de vaccin să poată deveni disponibile spre comercializare până la sfârşitul acestui an, dacă noul tratament va fi aprobat de autorităţile de reglementare.

Primele teste ale acestor vaccinuri pe pacienţi umani au debutat în luna aprilie, a precizat el. Doze cuprinse între 1 şi 100 de micrograme au fost administrate voluntarilor cu scopul de a depista dozajul optim ce ar trebui aplicat în studii viitoare.

200 de voluntari iau parte la teste

În Europa, 200 de voluntari sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani iau parte la aceste teste. În Statele Unite, 360 de voluntari sănătoşi vor fi vaccinaţi – iniţial doar subiecţi cu vârste între 18 şi 55 de ani, apoi şi participanţi mai vârstnici.

Costurile de cercetare şi dezvoltare a unui vaccin împotriva COVID-19 sunt în mare parte acoperite de parteneriatul încheiat de Biontech cu grupul Pfizer şi cu compania chineză Fosun Pharma. site news

Lasă un răspuns