doctissimo

Vaccinul anti-coronavirus fabricat în Europa ar putea să apară pe piață în această vară

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunță că Uniunea Europeană speră ca înainte de venirea toamnei să existe pe piaţă un vaccin contra coronavirusului.

„Accelerăm cercetările, ieri am vorbit cu managerii unei companii inovatoare. Ei lucrează la o tehnologie promiţătoare pentru dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului. Uniunea Europeană le oferă 80 de milioane de euro şi eu sper că, prin acest sprijin, să putem avea un vaccin pe piaţă, poate înainte de toamnă”, a declarat marţi după-amiază Ursula von der Leyen pe Twitter.

Laboratorul german CureVac a afirmat că se află la „câteva luni” de prezentarea unui proiect de validare clinică a unui vaccin contra Covid-19. Șefa Comisiei Europene s-a întâlnit luni cu responsabilii laboratorului.

Preşedintele american Donald Trump a fost acuzat că a încercat preluarea laboratorului de către SUA

Preşedintele american Donald Trump a fost acuzat că a încercat preluarea laboratorului de către SUA, dar Berlinul dă asigurări că s-a folosit de toată influenţa sa pentru ca laboratorul din Tuebingen să nu cedeze ofertei financiare americane. Zvonurile au fost însă infirmate de CureVac, care a negat că ar fi primit o ofertă de la Trump pentru a le rezerva americanilor un eventual vaccin.

CureVac, unul dintre laboratoarele care lucrează la un vaccin împotriva noului coronavirus, afirmă că se află ”la câteva luni” de a putea prezenta un proiect pentru validare clinică. site news

Lasă un răspuns