USR l-a propus pe Ciolos premier, dar vrea anticipate și bate cu pumnul în masa PNL

USR l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, joi, la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Dan Barna a precizat că delegația USR a cerut să se facă pași pentru declanșarea alegerilor anticipate, iar dacă nu se poate, următorul guvern să dea OUG pentru alegerea primarilor în două tururi. „Președintele nu agreează și va respinge orice variantă de premier PSD”, a mai declarat Barna.

Barna, atac dur la Guvernul Orban

Dan Barna a explicat și de ce a ales să facă acest lucru, atacând în același timp Guvernul Orban. „În luna octombrie nu a existat niciun moment opțiunea intrării la guvernare. Nu a existat nicio propunere nici dinspre președinte, nici dinspre PNL pentru ca USR să intre la guvernare. A fost un subiect de presă, dar factual opțiunea intrării la guvernare nu a fost pe masă în discuțiile avute. În momentul de față, considerăm că experiența ultimelor 3 luni arată că este necesar ca USR să fie prezent în guvernare, nu doar pentru șansa de la reveni la alegerea primarilor în două tururi, dar în egală măsură pentru că în multe domenii pot fi făcute lucrurile mai bine”, a spus Barna, după consultările de la Cotroceni.

Citește și anunțul oficial al șefului PSD după consultările cu Iohannis, ce ia în calcul să facă.

Liderul USR a precizat că, în cazul în care nu vor fi anticipate, USR vrea să facă parte din viitorul Guvern și vizează Ministerul Justiției și alte ministere.

Care este testul USR pentru liberali să vadă că nu au blat cu PSD

Liderul USR, Dan Barna, cele PNL să facă alianțe cu USR peste tot unde există primari PSD. Barna spune că e singura cale prin care PNL poate demonstra că nu face un blat cu PSD. „Dacă pică anticipatele, vom vedea cum se va constitui un guvern. Președintele a spus că respinge orice varintă de guvern de la PSD. Negocierile politice între partide sunt peste tot pe glob, însă când acestea se fac pe interese politicianiste apar întrebări. PNL va trebui să dăm dovadă că această situație nu e un blat.

Vezi și cel mai absurd moment cu un demnitar intervievat de subordonatul său într-o emisiune tv.

În situația în care avem alegeri locale într-un singur tur, e nevoie să vedem că PNL e dispus la colaborări acolo unde PSD are primari și unde e nevoie”, a declarat Dan Barna. site news

Lasă un răspuns