USR, atac rapid la Iohannis după promulgarea dublării alocațiilor: iresponsabil și populist

Vicepreședintele USR Cătălin Drulă consideră că promulgarea dublării alocațiilor pentru copii este „o dovadă de populism și iresponsabilitate”. El îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a pus pe primul loc imaginea proprie și lupta între palate cu Ludovic Orban. Asta, deși putea cere reexaminarea legii în Parlament.

Citește ce analist de dreapta spune că USR este cel mai populist partid din România.

Iohannis, acuzat că i-a pasat lui Orban cartoful fierbinte

„Președintele Iohannis tocmai a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii. E o dovadă de populism și iresponsabilitate. A pus pe primul loc imaginea proprie și lupta între palate cu Ludovic Orban. Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte. Care nu este nemeritat: PNL a început acest ciclu al populismului acum 1 an. Acum primește înapoi roadele – dublarea dublării. Președintele putea și trebuia să ceară Parlamentului reexaminarea legii. Este rolul său constituțional. Avea motive suficiente, printre care identificarea surselor de finanțare pentru impactul bugetar de 6 miliarde de lei. Sau putea ridica dubii despre eficiența acestei măsuri ca politică socială”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Vezi ce jurnalist celebru ar urma să conducă în acest an campaniile electorale ale Alianței USR-PLUS.

Vicepreședintele USR menționeacă că de creșterea alocațiilor beneficiază și cei care au disperată nevoie și cei cu venituri mari. El spune că o politică socială responsabilă se concentrează spre a-i ajuta pe cei în nevoie.

Ce soluția alternativă propune liderul USR

„Există deja o formă de ajutor pentru familiile sărace care se numește Alocația pentru Susținerea Familiei (ASF) pe care o primesc familiile cu venituri modeste (venituri sub 530 de lei lunar per membru al familiei) în funcție de numărul de copii. Am fi putut crește semnificativ cuantumul ASF și chiar să-i ajutăm pe acești oameni care au realmente nevoie. Suma primită de aceste familii ar fi putut fi de 2-3-4 ori mai mare decât cea din dublarea alocațiilor. Iar impactul bugetar per total să fie de 2-3-4 ori mai mic. Am fi putut. Dar e mai simplu să faci «trolling» cu bugetul țării și să dai dublu la populism. Atâta poate vechea clasă politică a României”, susține Drulă. (site news)

Lasă un răspuns