Ura de la Ditrău escaladează! Petiție halucinantă, localnicii vor scuze și concedii anuale

Ura de la Ditrău escaladează! Petiție halucinantă, localnicii vor scuze și concedii anuale. O petiție cu peste 1.800 de semnături, prin care se cere patronilor brutăriei din Ditrău, județul Harghita, să nu angajeze forță de muncă străină și să prezinte actele privind calificarea profesională a primilor doi angajați din Sri Lanka, a fost depusă marți la primăria din localitate.

Ura de la Ditrău escaladează! Petiție halucinantă, localnicii vor scuze și concedii anuale

Primarul comunei Ditrău, Puskas Elemer, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că petiția a fost depusă de preot și de mai multe persoane și este adresată Primăriei, Consiliului Local, dar și patronilor brutăriei.

„A fost depusă, marți, o petiție la Primăria Ditrău semnată de peste 1.800 de locuitori ai comunei, după cum au promis în urma adunării sătești care a avut loc în 1 februarie la Căminul Cultural. Petiția a fost depusă de preot și de mai mulți oameni și este adresată Primăriei, Consiliului Local, dar și patronilor brutăriei”, a spus Puskas.

Semnatarii petiției cer patronilor brutăriei să prezinte localnicilor copii după actele privind calificarea profesională a primilor doi angajați din Sri Lanka și să prezinte Consiliului Local Ditrău actele personale și adeverințele medicale ale acestora.

„Să nu angajeze forță de muncă străină în situația în care rata șomajului în comuna Ditrău depășește 2% și să contribuie, astfel, la prevenirea imigrării tinerilor”, se mai arată în document.

Citește și Cazul Ditrău nu este singular, revoltă în cartierul milionarilor din Cluj-Napoca din cauza a 22 de srilankezi

De asemenea, în petiție se mai solicită patronilor brutăriei din Ditrău să își ceară scuze de la locuitorii comunei pentru prejudiciul adus reputației lor, dar și de la preotul capelan, care a acceptat rolul de mediator al situației doar la cererea credincioșilor.

„Solicităm ca angajatorul să aibă în vedere și să respecte în primul rând liniștea, respectul de sine și interesele publice, cultul religios și tradițiile locuitorilor din Ditrău. Să sprijine înființarea unui sindicat al angajaților din comună. Să despăgubească angajații prejudiciați și jigniți, în mod retroactiv pentru 5 ani, și să plătească concediile de odihnă anuale (…)”, se mai arată în petiție.

Cazul brutăriei din Ditrău a ajuns în atenția publicului după ce localnicii s-au revoltat împotriva celor doi angajaţi srilankezi. site news

Lasă un răspuns