Un test rapid pentru COVID-19 a greşit aproape jumătate din rezultate

Un studiu recent realizat de Langone Health de la Universitatea din New York a descoperit că un test rapid de coronavirus a ratat mai mult de 48 la sută din cazurile pozitive, scrie NBC News.

Studiul a ajuns la concluzia că testele Abbott ID NOW COVID-19 au greşit rezultatele pentru o treime din eşantioanele detectate pozitive când s-au utilizat tampoane nazofaringiene în mediu de transport viral şi mai mult de 48 la sută atunci când se folosesc tampoane nazale uscate.

Nimeni nu știe de ce acest test rapid a greșit

Compania producătoare, Abbott Labs, a transmis, miercuri, 13 mai, că testul a fost analizat „într-un mod în care acesta nu este destinat să fie utilizat”.

„Nu este clar cum au fost testate probele. Rezultatele acestui studiu sunt incompatibile cu orice experiment pe care l-am realizat până acum”, se arată în comunicatul transmis de laborator, potrivit Mediafax.

Abbott a adăugat că din 1,8 milioane de teste distribuite, rata falsă negativă a fost de aproximativ 0,2 la sută.

Citește și Un spital din România a primit un robot complet autonom de dezinfecţie cu lumină UVC

NYU a transmis că autorii studiului îşi recunosc limitele, inclusiv o dimensiune mică a eşantionului şi testarea tampoanelor nazale a fost realizată în laborator.

Administraţia pentru produse alimentare şi medicamente a declarat că este la curent cu raportul NYU şi analizează informaţiile din studiu. site news

Lasă un răspuns