captura foto

Un tânăr și fiul său de patru ani au COVID-19. Bărbatul susţine într-un VIDEO că nu apar în statisticile oficiale. Care e, de fapt, realitatea

Un tânăr din Deva și fiul său de patru ani, care au fost diagnosticați cu coronavirus, la întoarcerea din Roma, se află internați în spital, dar bărbatul susține că nu au fost înregistraţi pe lista pacienţilor din judeţul Hunedoara.

Andrei Culda și băiețelul său se află internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Andrei a relatat că, în urmă cu o săptămână, a plecat la Roma, la un control medical pe care fiul său trebuia să îl facă în urma unui transplant suferit în urmă cu trei ani, când a fost diagnosticat cu sindrom Wiscott-Aldrich – o boală rară. Bărbatul spune că atât el, cât şi copilul nu se regăsesc deocamdată în statisticile publicate de autorităţi cu privire la numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Hunedoara.

Un tânăr și fiul său nu știu de unde au COVID-19

„Suntem depistaţi pozitiv, eu şi Tudor, sunem bine, suntem internaţi la spital, în Timişoara. Nu e nimic grav. Nu ştim cum ne-am pricopsit cu virusul vieţii. Am plecat sâmbătă din ţară şi am ajuns duminică la Roma, la consultul medical. Am stat acolo la o casă cu curte, nu am stat la bloc, ca să avem contact cu alţii şi am coborât doar pentru a lua o apă. Luni am fost la control, Tudor e bine, la trei ani şi o lună de la transplant, iar lucrurile au decurs normal.

Marţi dimineaţa, am plecat spre ţară. Miercuri dimineaţa, a fost mai problematic în vamă în Croaţia, unde am stat împreună cu cel puţin 100 de oameni. Apoi, în vama cu Ungaria am stat cu trei persoane, păstrând distanţa. La intrarea în ţară, unde, din punctul meu de vedere, e un haos total în vamă la Nădlac am stat două ore şi un pic până să putem fi escortaţi.

Am intrat, miercuri dimineaţă, la ora 4 în vamă, iar în Deva am ajuns la 12:30. Au venit miercuri seara cei de la DSP, ne-au recoltat probe, iar sâmbătă după-amiaza a venit vestea cea tristă că eu şi Tudor suntem pozitivi.

Mulţumim celor de la DSP că ne-au permis izolarea la domiciliu şi nu carantina care se preconiza pentru toată lumea care vine din zona roşie, mulţumim şi celor care ne susţin şi spitalului care ne permite să primim pachete”, a relatat Andrei Culda, într-un video publicat pe pagina de Facebook Asociaţia Ajutor pentru Tudor.

Autoritățile au reacționat

Tudor nu prezintă vreun simptom, iar tatăl său a avut o durere în gât, care a trecut cu o pastilă, şi un atac de panică, potrivit mărturiei sale.

În urma apariției articolului în presă, autorităţile din Hunedoara susțin contrariul.

Cei doi pacienţi figurează în statisticile oficiale, spune prefectul Vasilică Potecă. „În situaţia în care era copilul ar fi fost crimă curată să-i fi dus într-un spaţiu amenajat pentru carantină, motiv pentru care eu am hotărât izolarea lor la domiciliu. Ştiu foarte bine cazul pentru că a fost o situaţie specială”, a declarat prefectul Vasilică Potecă. site news

Lasă un răspuns