Un sector al Capitalei și-a tras 100 de costume speciale, pentru a-l apăra de „homleșii suspecți de coronavirus”

Un sector al Capitalei și-a tras 100 de costume speciale. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 4 a plătit 23.900 de lei pe combinezoanele speciale care ar trebui să-i apere pe angajați de coronavirus. „Le-am luat ca metodă de prevenție”, spune directorul de la achiziții publice.

Un sector al Capitalei și-a tras 100 de costume speciale

Nu doar spitalele și serviciile de ambulanță își fac stocuri de măști, dezinfectanți și combinezoane de protecție. Recent, și cei de la DGASPC Sector 4 au cumpărat o sută de „kit-uri de protecție CORONAVIRUS/agenți infecțioși/viruși/bacterii”.

Kit-urile de protecție biologică sunt „recomandate în laboratoare, instituții medicale, în activități de protecție la agenți infecțioși de tip viruși, bacterii, activități de igienizare-decontaminare”, după cum se precizează chiar în contractul încheiat între DGASPC Sector 4 și firma furnizoare.

„Le-am luat ca metodă de prevenție, ca să fim pregătiți în cazul în care lucrurile se agravează”, a declarat Cristi Mititelu, director Achiziții Publice.

Combinezoane de 5000 de euro

„Sunt atâția oameni pe care îi ridicăm de pe stradă, iar costumul acesta se poartă o singură dată. Lumea a luat-o razna, nu mai există niciun fel de mască de protecție, iar noi nu ne putem trimite colegii să ridice de pe stradă homleși, unii poate suspecți de coronavirus, cu mâinile goale”, a spus un angajat al Primăriei Sectorului 4.

Citește și Medic celebru, acuzat de viol de o pacientă, care venise la consult împreună cu soțul ei

Combinezoanele pentru care DGASPC a plătit 5.000 de euro au un capișon pentru protecție suplimentară la nivelul capului, cusături acoperite de o bandă izolantă pentru protecţie împotriva particulelor de praf foarte fine și manşete tricotate. site news

Lasă un răspuns