Un polițist local are salariul dublu față de un polițist M.A.I. Cu cât este plătit un polițist care păzește parcurile

Ministrul de Interne, Marcel Vela, atrage atenția asupra faptului că ar trebui făcută o delimitare clară între Poliția Locală și cea Națională. Poliția Locală se află în subordinea primăriilor, iar acestea oferă salarii mult mai mari, în vreme ce un polițist M.A.I. câștigă jumătate.

„În mod esenţial ar trebui făcută o analiză cu privire la competenţe, dincolo de uniformă sau inscripţionare, competenţele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicţie.În altă ordine de idei, Poliţia locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliţia naţională.

Poliţiştii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării şi în mod automat funcţionarii de acolo au salarii foarte mari.De exemplu, un poliţist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timişoara are 8-9.000 de lei, iar un poliţist din MAI care îşi riscă viaţa să prindă un criminal are la jumătate din salariul poliţistului local”, a declarat ministrul de Interne la Digi24. site news

Lasă un răspuns