Un partid politic solicită, în premieră, șomaj tehnic!

Organizația județeană Tulcea a PMP a solicitat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) să beneficieze de prevederile ordonanței de urgență 32/2020. Aceasta prevede acordarea unui sprijin pentru angajații companiilor ale căror venituri au fost afectate în perioada stării de urgență instituită din cauza pandemiei de coronavirus.

Sprijinul înseamnă posibilitatea trimiterii angajaților în șomaj tehnic. Aceștia vor primi 75% din salariul pe care îl aveau în perioada de activitate.

Șomajul tehnic pentru secretara organizației

Președintele PMP Tulcea, Victor Tarhon, a explicat pentru G4Media.ro că și partidele, nu doar firmele, ar trebui să se încadreze la șomajul tehnic.El a solicitat acest sprijin pentru secretara organizației.

”Trezorierul mi-a adus la cunoștință că ne încadrăm. El e cu contract de colaborare. E plătit, avem și o secretară administrativă care e cu contract cu partidul. Activitatea ei nu este la sediu. Am solicitat șomaj tehnic pentru perioada 16 – 31 martie”, a explicat Victor Tarhon.

Întrebat dacă organizația județeană PMP Tulcea desfășoară activități comerciale și dacă veniturile din astfel de activități au scăzut, Tarhon a spus că singurele surse de venit sun cotizațiile. Dar și donațiile membrilor și simpatizanților partidului.

”În perioada aceasta fiecare se confruntă cu probleme. Nu avem sponsori. Dacă va fi respinsă solicitarea noastră, vom înțelege”, a mai spus el.

Ce spun surse din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă

Surse din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), instituția care primește cererile de șomaj tehnic și face plățile, au explicat pentru G4Media.ro că ”dacă cineva solicită șomaj tehnic pe baza unui contract de muncă suspendat, banii trebuie plătiți”.

”OUG 32 spune clar că oricărei societăți care are angajați cu contract de muncă și le suspendă contractul îi acordăm șomaj tehnic. Legea nu face distincție între partide, firme, instituții publice. Deocamdată nu avem o reglementare care să clarifice astfel de situații”, au mai explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

56.170 de companii au solicitat şomaj tehnic pentru 459.000 de angajaţi

Ministrul Muncii a anunţat joi că, până în prezent, 56.170 de companii au solicitat şomaj tehnic pentru 459.000 de angajaţi. Lor li se adaugă peste 55.000 de cereri de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi.

Ea a menţionat că ministerul este pregătit să facă primele plăţi când va exista disponibilul financiar.

„Puteţi deja să faceţi plăţi. Aveţi disponibil în fondul de şomaj. Până la rectificarea bugetară. Să aducem în completare transferurile de la bugetul de stat”, a transmis Ludovic Orban. site news

Lasă un răspuns