Un partid politic dorește să introducă o „taxă Covid” pentru cei bogaţi

Partidul Democrat, care formează o coaliție guvernamentală cu Mișcarea 5 Stele, a propus introducerea unei taxe de solidaritate, numită Covid, care ar fi plătită de către persoanele al căror venit anual depășește 80.000 de euro. O idee care vizează să contracareze criza care se anunţă în Italia, dar care are puţine şanse de reuşită.

Cum să faci față recesiunii care se anunţă, din cauza pandemiei Covid-19, și care pare inevitabilă? La nivel european, încercăm să acceptăm noi mecanisme și, individual, fiecare țară a pus deja în aplicare planuri de ajutor mai mult sau mai puțin consistente. Și Italia a luat deja măsuri, însă, vineri, 10 aprilie, Partidul Democrat (PD, centru-stânga) – unul dintre cele două mari partide care alcătuiesc coaliția de guvernământ cu Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem) – a formulat o nouă propunere care a făcut deja să curgă multă cerneală în mass-media.

Ce presupune taxa Covid

Într-adevăr, după cum detaliază cotidianul milanez „Corriere della Sera”, „grupul PD din Camera Deputaților a propus o contribuție de solidaritate, care ar fi plătită de cei care au venituri anuale peste 80.000 de euro”. Această taxă, numită imediat „taxa Covid” de către cotidianul de centru-stânga „La Repubblica”, „va fi plătită numai de cei cu venituri care depăşesc acest prag”, în mod progresiv „mergând de la câteva sute de euro pentru cei mai puțin înstăriți, până la zeci de mii de euro pentru cei cu venituri peste un milion de euro”. „Venitul preconizat de stat ar fi de 1,3 miliarde pe an”, precizează ziarul din Roma.

Ar viza doar anii fiscali 2020 și 2021

Potrivit cotidianului „Corriere della Sera”, această taxă ar viza doar anii fiscali 2020 și 2021 și, prin urmare, este clar că ar fi pusă în aplicare cu scopul de a face față crizei economice cauzate de pandemie.

Totuşi, deși PD este, după M5S, al doilea cel mai important partid din coaliția guvernamentală ca număr de deputați, propunerea are puține șanse de a reuși. Într-adevăr, dacă un protest (previzibil) ar începe imediat în rândurile opoziției de dreapta împotriva acestei taxe Covid, însăşi M5S ar fi împotriva acestei opțiuni. site news

Lasă un răspuns