Un nume greu din SRI și un fost pușcăriaș, invitați de onoare ai Armatei din Pakistan, la preluarea corvetei construite de români

Un nume greu din SRI și un fost pușcăriaș, invitați de onoare ai Armatei din Pakistan, la preluarea corvetei construite de români. Livrarea primei nave militare, tip corvetă, construită la Galați de muncitorii români de la Damen, pentru Marina Militară din Pakistan, s-a desfășurat în portul Constanța prin organizarea unei ample ceremonii la care au participat, pe lângă înalți oficiali din armata pakistaneză și oaspeți români invitați de către aceștia. Pe lista de ”persoane influente din România” au figurat, printre alți invitați, Florian Coldea și Ovidiu Tender.

Un nume greu din SRI și un fost pușcăriaș, invitați de onoare

Nava lansată la apă pentru Forțele Navale din Pakistan, gândită, proiectată și construită de la zero de navaliștii români, a costat peste 350 milioane de euro, o alta urmând să fie finalizată tot la Damen Galați. Cei 95 de membrii ai echipajului au preluat-o în prezența a sute de oficiali din Marina pakistaneză, într-un ceremonial militar impresionant.

Printre invitații români, prezența fostului adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost imediat remarcată. În uniforma de general, Coldea a fost pus la loc de cinste, în primul rând, lângă contraamiralul Mihai Panait, șeful Comandamentului Flotei  Române, cu care s-a întreținut, relaxat, în timpul evenimentului.

În rândul al treilea de scaune, datorită sale staturii impozante, era imposibil să nu îl observi pe Ovidiu Tender, venit împreună cu soția. Familia Tender a ieșit, la final, pe cheu, pentru a-și face poze cu nava și cu celelalte vapoare din portul Constanța.

Citește și O mașină cu numere românești a creat panică pe străzile din Londra, a intervenit robotul anti-bombă

Florian Coldea și Ovidiu Tender figurează, pe lângă oficialitățile civile și militare, la ”other romanian influential personnel”. Ambii sunt invitați la recomandarea conducerii Forțelor Navale din Pakistan  (Chief of Naval Operations). site news

Lasă un răspuns