Un nou concurent pentru Facebook și Twitter

Jimmy Wales, cofondatorul Wikipedia, a lansat o nouă rețea de socializare online care speră să facă concurență rețelelor sociale Facebook și Twitter . El a afirmat că astfel dorește să lupte cu titlurile înșelătoare și cu vânătoarea de click-uri, relatează Financial Times.

WT:Social”,  site-ul noii sale rețele sociale, da posibilitatea utilizatorilor să distribuie link-uri cu articole de presă care apoi să fie discutate pe modelul news feed-ului folosit de  Facebook, subiectele abordate fiind diferite, de la politică și tehnologie la heavy metal și apicultură. Chiar dacă compania nu are nicio legătură cu Wikipedia, Jimmy Wales Wales a împrumutat modelul de afacere  al enciclopediei online. WT:Social va conta pe donații de la o subcategorie redusă  de utilizatori pentru ca rețeaua să nu aibă reclame.

”Modelul de busimess al companiilor din social media, de publicitate pură, este problematic.Se pare că marele câștigător este un conținut de calitate scăzută”, a declarat Wales. Dacă  algoritmii Facebook și Twitter asigură că postările cu cele mai multe comentarii sau aprecieri apar primele,  WT:Social afișează mai întâi link-urile noi.

Lasă un răspuns