Un medic din vama Nădlac 2 dă de pământ cu românii care fug de COVID-19: Nu mai merg furturile, prostituţia şi cerşitul

Un medic arădean poveste coşmarul prin care trec cei care participă la triajul epidemiologic de la vama Nădlac 2, locul prin care zeci de mii de cetăţeni români se întorc în ţară.

Zeci de mii de cetăţeni români au venit în aceste zile în ţară din toate colţurile Europei. Mulţi dintre ei au fugit de starea de urgenţă care a fost instaurată în Germania, Austria, Franţa, Spania, chiar şi din Italia, pentru că nu au documente de şedere, nici locuri de muncă legale.   

Un medic din vama Nădlac 2 dă de pământ cu românii care fug de COVID-19

Medicii duc o muncă epuizantă cu cei care intră în ţară. Vlad Roşca, unul dintre medicii de la vamă, a povestit, pe pagina sa de Facebook, cele trăite la graniță.   

„Seara a început cu o linişte deplină, la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roşii-albastre. Era liniştea dinaintea furtunii. Iniţial credeam că am scăpat de infern şi zâmbeam satisfăcuţi. Parcă ne spuneam în minte: Noaptea aceasta va fi liniste.

Pe la 3 şi ceva, târziu în noapte, din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraş luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniaţi pe patru coloane. Erau kilometri de faruri. Ştiam de unde începe dar nu unde se termină. A inceput haosul!  

Echipa poliţiei de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliţie pregătite de escortă şi noi toţi medicii împreună cu asistenţi ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continu şi volumul mare de lucru era de aşteptat.

O lipsă de respect faţa de noi şi faţă de întreaga Românie

După câteva minute însă am realizat că nu lupţi aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolenţa, nesimţirea şi lipsa de respect a celor ce au intrat în ţară. O lipsă de respect faţa de noi şi faţă de întreaga Românie.   Aroganţă, superficialitate, lipsa de educaţie şi de ruşine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic…izolarea, carantina… riscul de a fi bolnavi şi de a îmbolnăvi oameni. Toate erau un preţ mic în comparaţie cu dorinţa de a intra în ţară. Pentru ei nu au contat românii ci doar România văzuta ca ultima oportunitate şi lansă.”, declară medicul Vlad Roşca.

„După o noapte de triaj, de frig, de stres, am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină. Ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme. Ei nu înţeleg că România nu mai e doar un loc ci noi suntem România, cei ce tragem pentru ţara asta.  

P.S. Nu vorbim de diasporă, nu vorbim de români din străinătate care sunt exemplu de caracter şi omenie. Ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă. Şi noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul. Despre asta vorbim şi ştiţi bine!”, a conchis Vlad Roşca. site news

Lasă un răspuns