Un mare miliardar american a renunțat la cursa pentru Casa Albă. Ce avere a cheltuit până acum pentru alegeri

Un mare miliardar a renunțat la cursa pentru Casa Albă. Mike Bloomberg a anunţat miercuri, a doua zi după rezultatele decepţionante din aşa-numita “Super Tuesday”, retragerea sa din alegerile primare democrate. El a spus că îl va susţine în continuare pe fostul vicepreşedinte Joe Biden.

Un mare miliardar a renunțat la cursa pentru Casa Albă

″În urmă cu trei luni mi-am depus candidatura în alegerile prezidenţiale pentru a-l învinge pe Donald Trump. Astăzi, mă retrag din cursă din acelaşi motiv. Pentru a-l învinge pe Donald Trump. Pentru că a devenit clar în opinia mea că, dacă aş continua, ar fi mai dificil să ajung la acest rezultat”, a precizat el într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Bloomberg îl va susţine pe Joe Biden

Bloomberg a adăugat că îl va susţine în cursa pentru învestitura democrată pe Joe Biden. Joe Biden reprezintă ca şi el aripa moderată a Partidului Democrat. Bloomberg consideră că fostul vicepreşedinte este acum cel mai bun candidat pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în noiembrie.

″Îl cunosc pe Joe de foarte mult timp. Îi cunosc decenţa, onestitatea şi angajamentul său pentru cauze atât de importante pentru ţara noastră”, a spus fostul primar din New York, în vârstă de 78 de ani.

Intrat tardiv în campanie, Mike Bloomberg a optat pentru o strategie inedită de a nu participa la voturile din primele patru state, care şi-au exprimat opţiunea înainte de “Super Tuesday”.

Omul de afaceri new-yorkez a folosit fără rezerve imensa sa avere personală pentru a finanţa spoturi publicitare şi echipe de campanie în teren. El se află printre cei mai bogaţi zece oameni de pe planetă.

Bloomberg, cheltuieli colosale

Potrivit BBC, Bloomberg a cheltuit peste 500 de milioane de dolari (390 de milioane de lire sterline) în cursa pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la prezidențiale.

Astfel, în cele trei luni de campanie, el a cheltuit nu mai puțin de 5,5 milioane de dolari pe zi.

Aceste investiţii au părut să dea roade la început. Ele l-au adus pe locul al treilea în sondajele naţionale. Dar el a ieşit slăbit din două dezbateri televizate în luna februarie.

Ce a declarat Donald Trump

Criticat de Donald Trump, un alt miliardar new-yorkez, şi ţinta atacurilor repetate din partea rivalilor săi democraţi, Mike Bloomberg a înregistrat marţi rezultate foarte decepţionante. în “Super Tuesday”, necâştigând în niciunul dintre cele 14 state în care s-a votat.

Citește și: Miliardarul Bloomberg intră în cursa electorală și participă la prima dezbatere din campania democrată

“Sunt extraordinar de mândru de campania pe care am avut-o”, a scris el în comunicatul în care îşi anunţă retragerea.

“Mini Mike Bloomberg tocmai s-a retras din cursa pentru preşedinţie″, a reacţionat imediat pe Twitter Donald Trump.

“Aş fi putut să-i zic de mult timp că nu face o afacere. Ar fi economisit un miliard de dolari, adevăratul cost (al campaniei sale)”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

“Acum îşi va injecta banii în campania lui Joe Somnorosul, pentru a-şi salva imaginea. Nu o să meargă”, a mai scris Trump.site news

Lasă un răspuns