Un fost candidat la președinția României, dezamăgit de candidați

Theodor Paleologu , fostul candidat al PMP la alegerile prezidenţiale,  a declarat că în al doilea tur a votat „împotrivă”, spre deosebire de primul tur, când a votat „pentru schimbare”. El a mai spus că ziua votului de duminică este o zi rușinoasă pentru România deoarece nu ar exista dorința de schimbare.  

„Ziua votului este o zi de sărbătoare pentru democraţie. Nu e deloc cazul astăzi, este o zi tristă, este o zi ruşinoasă pentru România, în care, de fapt, nu există nicio speranţă de schimbare. Românii votează între două catastrofe, între două forme ale continuităţii faţă de ultimii ani şi îmi vine un minte un vers din ‘Infernul’ lui Dante – ‘Lăsăţi orice speranţă’. De fapt, am votat împotrivă, spre deosebire de primul tur când am votat pentru, am votat pentru nişte valori, am votat pentru viitor, am votat pentru schimbare. Acum, a două oară, am votat împotrivă, împotriva unui rău mai mare”, a afirmat duminică Paleolog.  El a mai precizat că ziua de duminică este „o zi tristă care încheie o campanie aproape inexistentă”.

„Asta este realitatea cu care ne confruntăm şi sper că românii să reţină această lecţie, această lecţie dureroasă pentru democraţia românească, o zi tristă care încheie o campanie aproape inexistentă, fără dezbateri, în care democraţia a fost batjocorită de principalii candidaţi şi în care cele două mari partide şi-au arătat incapacitatea de a selecta candidaţi pe măsura funcţiei prezidenţiale. Dar, evident, acestea fiind zise, trebuie să ne exercităm dreptul de vot, fără vreo speranţă cine ştie ce mare”, a mai spus Theodor Paleologu.

Lasă un răspuns