Un fermier german explică de ce muncitorii români sunt mai buni decât nemții

Un fermier german explică de ce muncitorii români sunt mai buni decât nemții

Jörg Heuer, în vârstă de 49 de ani este proprietarul unei ferme de sparanghel din Fuhrberg. El a preluat direct de la avion 60 de muncitori veniți din România. Sunt prea puțini pentru cele 100 de hectare cultivate, dar ”nu mă pot folosi de germani”, a declarat fermierul.

Jörg explică și de ce mai toți fermierii îi preferă pe culegătorii veniți din România sau Polonia. „Cei mai mulți germani nu sunt obişnuiţi să lucreze în câmp ore întregi. Se plâng repede de durerile de spate. Românii sau polonezii sunt mai puternici!”

„O echipă de handbal s-a oferit să ajute. Fiecare pentru patru ore, gratuit. Este foarte drăguț din partea lor, dar nu este de niciun folos pentru mine. Trebuie să mă bazez pe faptul că următoarea tură este gata de lucru după patru ore și nu am timp să organizez asta”, a mai spus fermierul.

El a explicat și că unul din motivele pentru care această muncă nu poate fi făcută de germani este că aceștia vor una sau doua zile libere pe săptămână, în vreme ce românii sau polonezii sunt dispuși să lucreze zilnic, inclusiv de sărbători. site news

Lasă un răspuns