Un doctor de la un spital renumit aruncă această bombă: Medicii folosesc masca doar în faţa televiziunilor

Marian Stamate, doctor la Spitalul Colțea din București, a declarat, pentru România TV, că mai multe spitale din București, inclusiv Spitalul Colțea și Colentina, nu au aparatură și nici echipament potrivit pentru a face față acestei crize. 

Un doctor de la Spitalul Colțea face dezvăluiri șocante

„Din păcate, sunt spitale importante în capitala României care nu au aflat de aceste directive, nu se supun acestor declaraţii, astfel încât avem spitale cum este Colţea sau Colentina, care nu au mai nimic. Epidemia a început de când a început, ştim cu toţii, şi abia acum încep să facă eforturi de aprovizionare, iar dacă există câte o mască sau un costum, nu se înmânează celor care sunt în prima linie. Se păstrează doar pentru a se justifica unor televiziuni”, a declarat Marian Stamate.

Fiind un medic al secţiei ORL, doctorul Marian Stamate a declarat că face parte din secţiile de linia întâi, astfel că toţi medicii din acestă linie ar trebui să aibă „toate echipamentele de protecţie”.

Medicul din Spitalul Colţea a declarat în direct că ar avea nevoie de mai multe echipamente pentru a-şi putea face treaba: „Nu am făcut azi consult că nu avem nici măşti, sunt complet inutile, ne trebuie ochelari şi vizieră, combinezoane, nu ne-au pus nimic la dispoziţie. La Colentina, şefa de la ATI mi-a spus că nu avem nimic. Şi la Colectiv au spus că avem de toate”. 

Reacția spitalelor

În urma declaraţiilor făcute de doctorul Marian Stamate, Administraţia Spitalelor a transmis următoarele: „Ne delimitam de declarațiile domnului doctor, le considerăm neadevărate și lipsite de temei real”.

Managerul Spitalului Clinic Colțea, Dr Mircea Lupușoru, a intervenit în direct, la același post de televiziune, a dezmințit aceste informații și a precizat că unitatea sanitară dispune în momentul de față de toate echipamentele necesare în această perioadă a crizei generate de epidemia de Covid19.

„Precizăm că stocul este suficient pentru minimum 45 de zile”, a declarat Lupușoru. site news

Lasă un răspuns