Un bărbat infectat cu virusul COVID-19 s-a plimbat liber două săptămâni. S-a întâlnit cu cel puţin 100 de oameni

Un bărbat din comuna Bosanci din judeţul Suceava, infectat cu coronavirus, s-ar fi plimbat prin sat aproape două săptămâni, după ce s-a întors din Belgia şi s-ar fi întâlnit cu cel puţin 100 de persoane, inclusiv la slujbe religioase.

Infectat cu COVID-19, un bărbat s-a plimbat iresponsabil pe stradă

Rudele suceveanului dau vina pe autorităţi pe care le acuză că nu le-au spus că trebuie să se izoleze, relatează Monitorul de Suceava.

Bărbatul are 56 de ani şi, după ce s-a întors din Belgia, s-a plimbat prin localitatea Bosanci timp de 12 zile. Zilele trecute, el a fost diagnosticat cu coronavirus (COVID-19).

Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, a confirmat că bărbatul a intrat în contact cu mai multe persoane din sat.

„După părerea mea și din discuțiile pe care le-am avut cu familia și cu cei care îl cunosc pe bărbatul cu coronavirus, acesta a intrat în contact cu minim 100 de persoane. Este vorba de persoane dintr-o anumită comunitate religioasă, de rude, dar și angajați ai Primăriei Bosanci, în sediul căreia a intrat cred că de două ori”, a precizat primarul Neculai Miron, conform sursei citate.

Edilul din Bosanci susţine că localnicul a mers singur la spital, iar familia acestuia ar fi intrat în autoizolare.

„Am dezinfectat în Primărie și două persoane care au intrat în contact cu acea persoană au fost trimise acasă, pentru a sta izolate. În afara celor doi angajați ai Primăriei Bosanci, în comună mai sunt alte 6 persoane în autoizolare care sunt monitorizate de Poliția Locală”, a mai spus Neculai Miron.

Rudele bărbatului îi iau apărarea

De cealaltă parte, familia bărbatului infectat cu coronavirus susţine că autorităţile nu au luat măsuri de izolare, deşi ştiau despre îmbolnăvire.

„Fratele meu nu a avut niciun simptom, pentru că dacă ar fi avut cel mai mic semn care să îl facă să creadă că poate fi infectat, sigur se autoizola și anunța autoritățile. Luni seară, noi am aflat din surse neoficiale, pentru că nu ne-a informat nimeni că fratele are coronavirus sau că trebuie să facem ceva.

Am sunat eu la 112, iar după ce au vorbit și cu mama, pentru că au solicitat să vorbească direct cu ea, i-au spus că nu trebuie să meargă la spital, iar dacă se simte mai rău să sune din nou la 112. Mama avea frisoane, dureri musculare și tuse, iar ei nu au acționat. Eu sper să nu aibă nimic, dar ea a fost în contact direct cu fratele meu.

Pe noi ne-au anunțat că trebuie să ne autoizolăm, dar abia după ce am anunțat tot noi la 112, până atunci nimic. Nu ne-a sunat nici de la DSP nimeni”, a menționat bărbatul. site news

Lasă un răspuns