Un arbitru din Liga 1 are COVID-19! A condus Academica Clinceni-Sepsi

Pandemia de coronavirus începe să pună stăpânire pe fotbalul românesc. În ultimele zile cazurile s-au înmulțit. Arbitrul Iulian Călin, cel care a condus meciul Academica Clinceni-Sepsi 1-0, în urmă cu trei zile a fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Cei doi asistenți pe care i-a avut la Clinceni, Andrei Constantinescu şi Mircea Grigoriu au fost izolați și testați, iar acum așteaptă rezultatele. Grigoriu ar fi trebuit să fie prezent în această seară la meciul FCSB-FC Botoşani.

“Cred ca ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, şi nu din 14 in 14”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan pentru Digi Sport.

Petrolul, cea mai afectată echipă

Veste vine după ce în urmă cu două zile, un alt arbitru a fost confirmat pozitiv cu Covid-19. Robert Avram, arbitru de Liga 2 a aflat că este bolnav după ce a fost rezervă la partida Dinamo – Sepsi, din playout-ul Ligii 1, care s-a jucat pe 21 iunie. DSP a anunțat după ancheta epidemiologică faptul că arbitrul s-a infectat la locul de muncă.

În total până acum în fotbalul românesc au fost confirmate 13 cazuri. Primul apărut a fost la Dinamo, unde magazionerul echipei s-a îmbolnăvit. Au urmat medicul echipei Botoșani și un fotbalist și doi jucători de la Chiajna. Cel mai grav este la Petrolul. În tabăra “lupilor galbeni” au fost descoperite 6 cazuri. Unul dintre fotbaliștii bolnavi ar fi căpitanul echipei, atacantul tunisian, Younes Hamza.

Lasă un răspuns