Ponta mută rapid și ia un primar important al PSD

Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, și-a anunțat trecerea la Pro-România cu ocazia unui eveniment la care a participat și Victor Ponta. Acesta a anunțat că adeziunea va fi finalizată odată cu primirea deciziei de excludere din PSD. Cu ocazia conferinței de presă în care a fost anunțată trecerea, Victor Ponta a arătat că formațiunea sa îl va susține pe Necula pentru un nou mandat și a arătat că vor mai fi și alți primari care vor anunța în momentul în care pot face această trecere fără a pierde mandatul. „M-aş bucura să fie în PRO România şi are sprijinul nostru. Îl sprijin pe Cosmin Necula pentru un mandat mai de succes în perioada 2020-2024. Sunt mulţi alţi primari care vor fi sprijiniţi de PRO România şi vor fi alături sau în partid, în momentul în care pot să candideze fără să îşi piardă mandatul”, a declarat Victor Ponta. După ce va trece la PRO România, Cosmin Necula va fi numit și șef al Organizației județene Bacău.

Ponta vrea să arate că are soluții după demisia lui Tudose

Ieri, fostul premier Mihai Tudose a părăsit partidul lui Ponta invocând diferențele de viziune ireconciliabile dintre el și liderul formațiunii. Europarlamentarul Mihai Tudose a declarati în cadrul unui interviu pentru DCNews, că şi-ar dori ca Marcel Ciolacu să devină preşedintele PSD la congresul partidului din februarie. Fostul prim-ministru nu a spus dacă se va întoarce în PSD, precizând că este „în carantină”. Surse din partid susțin însă că atât Tudose, cât și alți lideri PRO România precum Adrian Țuțuianu sau Ion Mocioalcă s-ar putea întoarce în PSD dacă Marcel Ciolacu va câștiga șefia formațiunii la Congres.

În PRO România, tensiunea rămâne ridicată

Între timp, în PRO România scandalul continuă și cu oamenii fostului lider Daniel Constantin, plecat împreună cu alt co-fondator, Sorin Câmpeanu. Ambii par a fi aproape de intrarea în PNL, întâlnindu-se cu premierul Orba la Guvern săptămâna trecută. Răzvan Mitu,unul din  fondatorii  partidului Pro România, îl acuză pe Victor Ponta că l-a îndepărtat de la conducerea filialei Sectorului 1, fără să îl anunțe înainte. Răzvan Mitu crede că motivul deciziei lui Ponta îl reprezintă relaţia apropiată pe care oare cu Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, şi ei intraţi în dizgraţiile lui Ponta, și care au anunțat că se vor înscrie în PNL.

Lasă un răspuns