Un accident de mașină provocat de un șmecher drogat și inconștient poate intra în istoria justiției!

Un accident de mașină provocat de afaceristul ieşean Dumitru Maricel Stan poate intra în istoria justiției! Judecătorii de la Tribunalul Iași au decis că afaceristul poate fi judecat pentru tentativă la omor calificat, încadrare juridică ce îi fusese stabilită de către Parchet.

Încadrarea este una interesantă şi rară. Asta pentru că tentativa, potrivit art. 32 din Codul penal „constă în punerea în executare a intenţiei de a săvârşi infracţiunea, executare care a fost însă întreruptă sau nu şi-a produs efectul“.

Accident provocat de un drogat inconștient

Magistraţii au luat în considerare faptul că Stan era conştient, că poate uşor să ucidă, urcând la volan în starea în care era. Stan este acuzat că a comis un accident rutier ce s-ar fi putut solda cu o tragedie, maşina scăpată de sub control de el trecând milimetric pe lângă un copil care mergea pe trotuar.

După decizia Tribunalul, dacă aceasta va fi menţinută şi de instanţa superioară, afaceristul poate primi şi 10 ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 22 iulie 2019, în jurul orei 19, Maricel Stan a condus un Mercedes cu numărul de înmatriculare IS 12 XFV pe aleea Sadoveanu din Iaşi, dinspre Rond Agronomie spre localitatea Breazu.

Vezi ce lideri politici au provocat un accident grav pe A2

„În dreptul Muzeului Mihail Sadoveanu, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe trotuar, a intrat în coliziune şi a dislocat un stâlp de beton şi un indicator rutier, acroşând şi persoana vătămată minoră M.J.C, cauzându-i leziuni ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale“, a precizat Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Afaceristul ieșean, băut și drogat

Maricel Stan era băut, dar şi sub influenţa unor substanţe psihotrope de genul celor din pastilele Xanax, găsite în maşina sa imediat după accident.

Tot în vehicul a fost găsită şi o sticlă de whiskey Jack Daniel’s. Cele două probe de sânge prelevate de la şofer au relevat concentraţii de 1,41 g/l alcool în sânge, respectiv de 1,17 g/l. site news

Lasă un răspuns