UF(L)! Candidatul USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, și-a făcut propriul partid

Nicușor Dan a confirmat, luni seară, că și-a făcut partid, răspunzând la o întrebare din partea membrilor biroului municipal al USR. Noul partid al lui Nicușor Dan este Uniunea Forțelor Locale (UFL). 

UFL, partid folosit ca strategie pentru alegerile locale

”Nicușor Dan a spus aseară (luni – n. red.) în Biroul Municipal al USR București că înființarea UFL a fost o strategie pentru candidatura sa la alegerile locale din București, astfel încât noul partid să poată încheia o alianță electorală cu USR și PLUS, iar el să poată fi susținut de Alianță în cursa pentru Primăria București”, a explicat pentru G4Media.ro un membru al conducerii USR București.

Ce spune legea

Potrivit legii, un candidat independent la alegerile locale nu poate fi susținut de un partid sau de o alianță politică. Numele său nu poate apărea pe buletinul de vot alături de sigla unui partid sau a unei alianțe.

Mai mult, respectivul partid sau alianță nu poate deconta cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent.

Vezi ce partid se declară dezgustat de manevrele PNL

Tribunalul București a dispus la termenul din 3 iulie 2019 acordarea personalității juridice și înscrierea partidului Uniunea Forțelor Locale în Registrul partidelor politice.

UFL a fost înființat de Nicoleta Teodorescu, Elena Victorița Enescu și Alina Dimache. site news

Lasă un răspuns