Charles Michel, președintele Consiliului European

UE: plan de asistență de 540 mld. euro, aprobat de lideri

Liderii UE au aprobat, joi 23 aprilie, planul de asistenţă al Eurogrupului, în valoare de 540 miliarde de euro. Potrivit președintelui Consiliului European, Charles Michel, măsurile vor fi operaționale la 1 iunie anul acesta.

Liderii ţărilor şi instituţiilor din cadrul Uniunii Europene au aprobat, la 23 aprilie, în cursul summitului desfăşurat prin videoconferinţă, planul de asistenţă financiară propus de Eurogrup, în valoare de 540 de miliarde de euro, anunţă Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

„Şefii de stat şi de guvern au aprobat acordul Eurogrupului privind sisteme de siguranţă pentru angajaţi, companii şi state, un set de măsuri în valoare de 540 de miliarde de euro. Am cerut ca măsurile să fie operaţionale începând de la 1 iunie 2020”, a comunicat Charles Michel.

„De asemenea, am convenit să lucrăm la elaborarea unui fond de relansare, considerat necesar şi urgent. Fondul va trebui să aibă o anvergură suficientă, vizând sectoarele şi zonele geografice europene cele mai afectate, pentru gestionarea unei crize fără precedent. Am invitat Comisia Europeană să analizeze nevoile exacte şi să prezinte urgent o propunere care să fie la nivelul provocărilor cu care ne confruntăm”, a precizat preşedintele Consiliului European.

Anterior întâlnirii de ieri, analiștii se așteptau ca liderii UE să nu ajungă la un acord final în ceea ce privește ajutorul de 1.500 de miliarde de euro, estimat a fi necesar pentru țările afectate de COVID-19 să evite o criză economică majoră. site news

Lasă un răspuns