facebook

UDMR a depus proiect de lege pentru ca alegerile locale să aibă loc la 27 septembrie

UDMR a depus luni, 22 iunie, un proiect legislativ pentru stabilirea prin lege organică a datei alegerilor locale în 27 septembrie, a anunțat liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

Acesta susține că, având în vedere situația actuală, este nevoie de un consens larg în ceea ce privește data alegerilor locale.

„Din poziționările forțelor politice parlamentare s-a degajat o propunere privind data de 27 septembrie. Așteptăm susținerea partidelor parlamentare pentru proiectul de lege depus de UDMR”, a arătat senatorul Uniunii.

UDMR cere ca Parlamentul să dezbată în regim de urgență propunerea, ținând cont că Guvernul ar avea la dispoziție 5 zile de la intrarea în vigoare a legii pentru a stabili calendarul, cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării alegerilor locale.

Proiectul legislativ urmează să fie supus votului în ambele Camere ale Parlamentului și poate intra în vigoare după un vot favorabil și promulgarea de către șeful statului, până la 15 iulie.

Alegerile locale au fost amânate din cauza epidemiei de COVID-19 după ce Parlamentul a votat pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până la 1 noiembrie, conform Mediafax.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că Guvernul va adopta săptămâna aceasta proiectul de lege prin care va fi stabilită data alegerilor locale și că propunerea este ca aceastea să aibă loc în 27 septembrie. site news

Lasă un răspuns