Turneul preolimpic de box de la Londra a fost un act iresponsabil din partea organizatorilor – doi pugiliști au fost infectați cu coronavirus!

La doar o săptămână și jumătate de la desfășurarea Turneului preolimpic de la Londra, competiție de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, președintele Federației Turce de Box, Eyuo Gozcec, a dezvăluit faptul că trei persoane din delegația Semilunei, prezentă la Londra, doi boxeri și antrenorul lor, au fost confirmați cu virusul COID-19!

”În timp ce întreaga lume lua măsuri extreme, pentru combaterea virusului, și toate concursurile de la celelalte sporturi erau suspendate, Comitetul Olimpic Internațional și guvernul britanic au permis desfășurarea Turneului preolimpic de box, în Copper Box Arena, din Londra. A fost un act iresponsabil, iar consecința a fost imediată – trei membri din grupul nostru au fost depistați pozitiv la coronavirus”, a protestat Gozcec.

Cu o zi înainte de suspendarea turneului, Cosmin Gîrleanu s-a calificat la JO!

La Londra, urmau să urce în ring 350 de sportive, din 40 de țări, dar după trei zile competiția a fost suspendată. Până ca turneul să fie oprit, românul Cosmin Gârleanu a reușit să se impună la categoria 52 kg, obținând, astfel, biletul pentru Olimpiada de la Tokyo (la acea vreme nu se făcuse anunțul de amânare cu un aan a Jocurilor Olimpice nipone!). El l-a învins în finală, cu o decizie a arbitrilor de 3-0, pe azerul Rufat Hiseinov.

Cosmin Gârleanu va merge la Tokyo, dar peste un an…

Trebuie să spunem că tânărul de numai 21 de ani, îi va împlini la începutul lunii iunie, are un palmares extrem de bogat, demonstrând că are inimă de leu, în piept, și sămânță de campion. Cosmin Gârleanu este campion national la cadeți, anii 2012, 2013, campion national de juniori, în 2014 și 2015, campion national de tineret în 2016, 2017 și 2018. La nivel international, Cosmin este campion mondial de junior, în 2015, vicecampion European de junior, tot în 2015, iar în 2019 a cucerit o nouă medalie de argint, la Europenele Under 22, desfășurate la Vladikavkaz, Rusia.

La întoarcerea de la Londra, cu o săptămână în urmă, toată delegația de box a României, fete și băieți, a intrat în carantină. Până acum, niciuna din cele 9 persoane ale delegației nu a fost depistată cu virusul COVID-19.  

Lasă un răspuns