Trump readuce burgerii și cartofii prăjiți în școli

Administrația Trump inversează legislația introdusă de democrați care prevedea un meniu cu „mâncare sănătoasă” la cantinele școlilor din SUA. În viitor, elevii vor putea mânca porții mai consistente de pizza, burgeri și cartofi prăjiți. Președintele american Donald Trump va aduce pizza și hamburgerii pe mesele de la școală ale elevilor din SUA.

În viitor, dieta pe bază de fructe și legume va fi înclinată mai mult către meniuri cu ceea ce adesea în opinia publică este cunoscut sub deumirea de „junk food”. Este decizia care reversează măsuri ale Administrației democrate precedente care viza așa-numita „alimentație sănătoasă” pentru copii.

Citește cum președintele Trump a dat singur presei poze nud cu soția sa, ca să distragă atenția jurnaliștilor.

Anunț făcut în ciuda lui MIchelle Obama

Pașii vor fi luați gradual pentru aproximativ 99.000 de unități școlare în care învață aproape 30 milioane de elevi. Anunțul a fost făcut ieri de Departamentul pentru Agricultură al SUA. Publicația Huffpost punctează că data comunicării nu este întâmplătoare. Este chiar ziua de naștere a lui Michelle Obama, soția predecesorului lui Trump, Barack Obama. Ea și-a făcut o temă politică predilectă a prezenței sale publice de Primă Doamnă, din promovarea unei alimentații la standarde cât mai ridicată pentru copii în școlile publice. Ea a încercat astfel încât să combată obezitatea în rândul tinerilor, o problema majoră în America.

Citește cum promova Michelle Obama mâncarea sănătoasă, în special pentru tineri.

Acum, Trump va inversa această politică și va relaxa normele de nutriție. Asta, spune el, „deoarece copiii știu ce e mai bine pentru ei”. Ei vor putea avea, astfel, acces sporit la ceea ce aparent înseamnă mâncăruri mai sărate, ma grase și mai intens procesate.

Trump a dus meniul fast-food si la Casa Albă

Dealtfel, președintele este un mare fan al meniurilor de tip fast-food. A devebit celebru meomentul când a comandat așa ceva și la Casa Albă.Trump a comandat mâncare fast-food pentru dineul pe care l-a oferit, la Casa Albă, unor sportivi în februarie 2019. Din cauza blocajului bugetar, funcţionarii administraţiei prezidenţiale nu lucrează şi nu a avut cine să se ocupe de organizarea evenimentului. Probabil că nu există nici bani pentru aşa ceva. Preşedintele SUA a plătit singur pentru ce a comandat.(site news)

Lasă un răspuns