Trump e de părere că doar 200.000 de morți în SUA ar însemna că a făcut ”o treabă foarte bună”

Trump încearcă să impună folosirea termenului ”virus chinezesc”

Președintele american Donald Trump a folosit în conferințele zilnice termenul ”virus chinezesc”, fapt ce a născut numeroase controverse.

Șapte state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic și militar fac parte dintr-un forum internațional numit G7. Din acesta fac parte: SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Japonia și Canada.

Potrivit CNN, Washingtonul pune presiune pe comunitatea internațională pentru a folosi termenul ‘virus Wuhan’ atunci când se face referire la virusul gripal apărut la Wuhan, numit COVID-19 de Organizația Mondială a Sănătății.

Deoarece deține președinția G7, în războiul comercial pe care îl poartă cu China, sursa citată precizează că SUA au încercat să impună acest termen într-o declarație comună a Grupului celor 7.

Solicitarea Statelor Unite ar fi fost respinsă de celelalte state, fapt care a dus la divizarea Grupului. Tot în cadrul declarației comune, SUA intenționa ca Grupul să acuze oficial măsurile pe care Beijingul nu le-a impus pentru a răspândii pandemia cu noul coronavirus. site news

Lasă un răspuns